Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hak eden kupayı aldı

Öncelikle TFF'ye bir öneriyle başlayayım. Sezon başı Süper Kupa finalleri 90 dakika+penaltılarla oynansın. Uzatma özellikle hazır olmadığınız zaman sıcak havalarda yıpratıyor oyuncuları. Özellikle de maçın sonlarına doğru oyun rölantiye dönüyor, hele hele uzatmalar tamamen penaltılara yönelik 'aman gol yemeyeyim' diye oynanıyor. Hem fiziksel olarak yıpranıyorsunuz, hem de oyun tatmin edici olmuyor.
Maçı yorumlayan Erman Toroğlu, maçın sonunda "Fenerbahçe işi 90 dakikada bitirmeliydi, oyunu hak eden takım kupayı kazandı" dedi, aynen katılıyorum. Maçın tamamına yakın bölümünde sarılacivertli takım sarı-kırmızılı takımdan daha organize, daha oturaklı, daha iyi pas yapan, daha çok pozisyon bulan, daha güçlü bir görüntü verdi. Geçen yılki Galatasaray-Fenerbahçe finalinde de Galatasaray hem oyunu hem de maçı kazanmıştı. Organize olan takım, kendine güveni olan takım Fenerbahçe, hücum oyuncularının iyi gününde olmamasına rağmen orta saha oyuncularının tümü iyi oynayarak, savunmada da hiç pozisyon hatası yapmayarak, sanki yeni bir takım hüviyetinde gözüken yeni teknik direktörlü rakibi karşısında penaltılarla da olsa hem oyunu hem de kupayı kazandı.
Galatasaray, stoperleri özellikle de Semih ve kaleci Muslera dışında bireysel anlamda da iyi değildi. Hücum organizasyonlarında da oyun iki 45 ve iki 15'er dakikada toplam 5 dakikalık oyun dışında üstünlüğünü ele alamadı. Dışarıdan birini getirsek ve takımları ilk kez seyretse sarı-lacivertlilerin sarıkırmızılılardan daha üstün olduğunu söyler. Galatasaray takımı için önemli bir maçtı. Kupayı kaybetmesi de önemliydi. Yani Galatasaray diyor ki "Bana minimum iki tane çilek mi şeftali mi karpuz mu bilmem ama iki iyi oyuncu gerek!" Bu maçta Galatasaray'ın çıkarabileceği önemli dersler var. Özgüvenli Fenerbahçe'nin İsmail Kartal'la şampiyonluk kupasına bir kupa daha eklemesi lige moralli başlamasını sağlıyor.
Teknik olarak iki takım arasındaki en büyük fark Fenerbahçe orta sahasının aralarında iki, üç veya dördüncü pastan sonra oyunun yönünü değiştirerek Gökhan'a ve Caner'e uzun attığı toplarla oyunun tamamen üstün oynamasını sağladı. Maçın Fenerbahçe adına en büyük fark oyunun yönünü doğru şekilde değiştirmesiydi. Maçtan sonra Galatasaraylı oyuncuların da rakibini kutlaması da tribündeki tatsız olayları unutturdu.

Galatasaray diyor ki; bana çilek mi, şeftali mi, karpuz mu bilmem ama minimum iki oyuncu gerek. Özgüvenli F.Bahçe'nin Kartal'la kupa kaldırması büyük moral..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA