Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş biraz 1-0 sonrasına çalışmalı

Hafta içi konsantrasyonu çok yüksek bir maça çıktı Beşiktaş. Geçen hafta da Olimpiyat Stadı'nda Eskişehir karşısında iki maçlık efor sarf ettiler, zemin ve rüzgar sebebiyle...
Londra'da yüksek tempolu bir maç oynadılar. Beşiktaş bu özelliğinin üzerine gitmeli.
Beşiktaş, İngiliz takımlarıyla baş edebilecek tek Türk takımı. Bu farklı özelliğini sete dönüştüremediği, pas yapamadığı maçlarda 1-0 olduğunda 'eyvah yine mi 1-1 olacak' dedirtiyor taraftarlarına.
Bilic, Londra dönüşü Kerim Frei'a ilk 11'de şans verdi. Olcay'ı dinamik bir oyuncu olmasına rağmen oynatmadı.
3 puana oynadı. Londra'da bir gün kalıp doğrudan Edremit'e uçmak çok doğru karar. Normalde futbolcuların yatması saat 4'ü bulurdu.
Oyuncularını da dinlendirmiş oldu Beşiktaş. Haftaya Galatasaray ile Fenerbahçe oynar, bu avantajı değerlendiririm diye düşünmüş. 4-1-4-1 yaparken Sosa'nın verimini gördü ve Oğuzhan'ı kesmeyeyim dedi ve diğerlerini dinlendirdi.
Demba Ba fazlasıyla yorgundu.
Sosa sakatlanınca 4-4-2'ye döndü.
Bu maçtaki tempo düşüklüğü çok normal..
. Beşiktaş sonuçta çok maç oynadı, Feyenoord ve Arsenal maçları vs.
Hakem Deniz Çoban, Sercan ile Ersan'ın pozisyonunda hata yaptı, Ersan'ı oyundan atmalıydı. Solundaki Pedro Franco yakalar zannetti ama bariz gol pozisyonuydu.
Sercan da çok geriye gitmişti 3-4 yıldır, şimdi son şansı ve kendini göstermeye çalışıyor.
Balıkesir Galatasaray maçı da dahil olmak üzere daha sert bir takımdı.
Bu maçta bu özelliklerini göremedik. Golde Oğuzhan'ın pası harikaydı.
Bazı oyuncular iyi pasördür ama Oğuzhan daha farklı bir oyuncu.
Onun A, B, C, D bir sürü planları var. Alır, dripling yapar, pas yapar.
Burada da soluna aldı ve arka direğe kesti, Mustafa Pektemek de Tanju golü attı. Bilic golden sonra Veli'li takıma dönüp Olcay'ı sola aldı.
Olcay'ın bence anlamsız bir küskünlüğü vardı ve konsantrasyonu düşük kaldı. Bilic, maçın 86.dakikasında Mustafa Pektemek'e 'topu kornere götür' dedi. Daha çok skora yönlendirmeli. Beşiktaş'ın 1-0 sonrası mahkum oynama özelliğini terk etmeli. Hız birinci silahın olsun, öne geçtiğinde pasla da halledebilmelisin. Bunu geliştirmeleri gerek.

Beşiktaş 1-0 sonrası mahkum oynama özelliğini terk etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA