Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fenerbahçe'nin en rahat galibiyeti

Herkes Necip'i konuşuyor... Evet, belki Necip iyi oynamadı, antrenörü de onu çıkardı. Ama Beşiktaş'ta iyi oynayan kimse yoktu. Beşiktaş aşırı saygı duymuş Fenerbahçe'ye… Sinmiş, korkak oynadı. Fenebahçe'nin ligde 5 galibiyeti var ama bugün en rahat maçını kazandı.
Fenerbahçe'nin bir oyun kültürü var. Meireles, Emre, hatta Maldonado'lu döneme kadar gidilebilir. Fenerbahçe son yıllarda hep bir pas takımı hüviyetinde. Çok tecrübeli bir orta sahaları var. Orta sahaların maçıydı bu. Fenerbahçe'nin iki etkili beki de var ancak bunların pas da alması lazım. Fenerbahçe topu aldığı zaman Topal içeri gömülüyor, Caner ve Gökhan açılarak orta sahaya kadar geliyor. Bu tempoyu Fenerbahçe'nin ayarlaması demek… Orta sahanın avantajı burada... İki al ver yapıp, ters kanattaki beke, Caner'e veya Gökhan'a servis yapabiliyorlar.
Aslında Fenerbahçe tuzak kurmadı, sürpriz de yapmadı. Beşiktaş'ı Bilic öne götürecekti, risk alacaktı, basacaktı. Beşiktaş'ın hücumu ile savunma arasındaki mesafe açıldı. Fenerbahçe gibi pas yapabilen takım seni yorar. Konsantrasyonu yüksek, mücadelesi iyi… Fenerbahçe, "Ben sizden daha güçlüyüm" der gibi oynadı. 11'e 11 oynamak tabii ki farklıdır. 43 dakikanın özeti de bu. Fenerbahçe'nin 2-0'ı bulana kadar olan bölümünden daha iyiydi.
Fenerbahçe, eleştirilecek bir tempoda oynadı ikinci yarıda. İkinci gol 70'te falan gelse maç farklı boyutlara giderdi. Fenerbahçe havlu attırmadı Beşiktaş'a, rakibini oyunda tuttu. Bence İsmail Kartal şunu düşündü: "Arkadaşlar çok iyi top oynuyoruz, oyunun devamı hep bizim lehimize geçecek. Aman eksik kalmayalım" dedi muhtemelen. Bu takımın psikolojisini etkiledi. Hiçbir sakatlığa iyi oldu denmez ama oyun adına Emre'nin sakatlanıp Sow'un oyuna girmesi Fenerbahçe'ye faydalı oldu. Peki neden yaradı? Alper'i orta sahaya çekip Sow'u sola alması sayesinde… Geç yapılmış bir değişiklikti. 2'yi daha önce kovalamalıydı. Çok daha önce girmeliydi. 11'e 11'de Fenerbahçe daha iyi bir oyun oynuyordu.
Fenerbahçe güçlü, kuvvetli bir takım. Fizikli oyunculardan kurulu. Beşiktaş bunları ancak yüksek bir tempoyla oynarsa bozabilirdi. Partizan'a yaptığı gibi. Tottenham maçında da hızlı tempoyla oynandı. Fenerbahçe öyle değil, "Ben düşük tempoyla oynayacağım" diyor. Fenerbahçe'ye sazı vermeyeceksin. Verirsen istediği gibi oynar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA