Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tecrübe farkıyla

Beşiktaş istedi, zorladı, saygı duyulacak şekilde hücum yaptı ama Galatasaray istediğini aldı

Fenerbahçe maçında Olcay atılmıştı, Galatasaray maçında da Veli… 10 kişiyle maç çevirmek zor iş. Oyunun kalitesi bir yana, ne olursa olsun Beşiktaş gibi zor bir deplasmanda az pozisyon verdi Galatasaray. Beşiktaş'ın en net pozisyonu Gökhan'ın direkten dönen şutuydu, Oğuzhan'ın bir denemesi var bir de… Bu deplasmanda en az bu kadar pozisyon verirsiniz. Eğer daha iyi pas yapabilselerdi maç daha önce kopardı. Kaç kere 4'e 2 pozisyon yakaladı.
Beşiktaş takımı dripling takımı… Topla gidebilen oyuncular. Kerim Frei dahil, Motta dahil. Sosa, Olcay, Gökhan. Galatasaray'ın stili böyle değil. Bu yüzden saha şartlarının kötü olması Galatasaray'ın yararına oldu.

TOPU ŞİŞİRMEK AYIP DEĞİL

10 kişiyle nasıl oynarsın? Mesela Fenerbahçe 10 kişi kaldı Beşiktaş karşısında geçen sene… Ne yaptılar, pasla çıkmayıp topu şişirdiler, önde basıp tek kale maç yaptılar. Beşiktaş bunu yapmıyor, ayıp bir şey yok ki bunda. Şişir, Demba Ba kovalasın. Bursaspor 2010'da böyle şampiyon oldu, kaç kere maç çevirdiler böyle. Değişiklik yapacaksınız. Böyle maçların telafisi yok. Kerim Frei'ı bu tarlada oyuna sokarsan ikinciyi yersin. Beşiktaş hücum yaparken saygı duyulacak şekilde devam etti. İstiyorlar, zorluyorlar.
Beşiktaş zihinsel olarak değil, fiziksel olarak bitti. Motta gidemiyordu. Neredeyse 30 maça çıkmış bir takımdan bahsediyorduk. Galatasaray çok önemli, tecrübeli bir takım. Ayağa kalkabilecek nitelikte, kaliteli oyunculara sahip. Selçuk, Melo… Bunu olgunca yapabiliyorlar. Burak kötü oynadı ama oyunun son bölümünde ayağının içiyle bırakabiliyor. Tecrübe bu işte… Beşiktaş tecrübe eksiği yaşıyor.

ARA BEŞİKTAŞ'A YARAR
Bence Umut'u çıkardığına pişman oldu Hamza Hoca…
Kırmızı kartla ilgili bir eksik var, Sneijder'e sarı kart vermesi gerekiyordu. Bir hamle, müdahale vardı orada. Veli'nin o yüzüne yaptığı hamleye kırmızı kart verilir. Cüneyt Çakır'ın yanlışı o ikisi uyarmaması olması. Bu pozisyonları çok idare edenleri gördük ama Cüneyt Çakır pozisyona yakındı ve gördü. Semih Kaya ile Chedjou mükemmele yakın oynadı. Liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe'ye bakıyoruz, kötü oyun falan derken toparladı, ideali buldu. Galatasaray'a bakıyoruz, teknik direktör, başkan değişikliği oldu, ilk 3'te… Beşiktaş uçuyor, kaçıyor diyoruz, bakıyoruz aynı puan. Bunun sebebi rakiplerinin kötü oynarken dahi kazanması daha çok ama Beşiktaş'ın aleyhine bir durum elbette. Buna rağmen devre arası Beşiktaş'a yarayacak. Galatasaray ile Fenerbahçe için ise bu devre arası aleyhine gözüküyor.

BİLİC 1 PUANA RAZI GİBİYDİ!
Maçın başına baktığımızda şöyle bir tablo gördüm; hocalar Hamza Hamzaoğlu ile Slaven Bilic kendi dünyasında plan yapmışlar doğal olarak... Sahada ise maçın ilk 20 dakikasında Semih'le Chedjou topla dripling yapıyor, Demba Ba'yı geçiyor. Öne pas atıyorlar, Melo alıyor. Bir dönüyor kimse yok. Bu Bilic'in planının sahada karşılığının olmadığını gösterir. Hedeflerinde 1 puanla yetinmeyen bir Hamza Hamzaoğlu, öbür tarafta 1 puan da olur diyen bir Slaven Bilic… Maçta bunu gördüm.

BEŞİKTAŞ'TA ÇAYLAK ÇOK
Bu atmosferi, bu maçları oynamayı iyi biliyor. Beşiktaş'ın kırmızı kartları hep saçma sapandır bu maçlarda. Atiba'ya bakıyorsun itiraz, Veli'ye bakıyorsun Sneijder'in yüzüne hamle yapıyor. Olcay atılıyor. Daha tecrübeli oyuncular bu toplara girmezler. Yaparsa da dozunda yapar. Veli, Olcay, bu oyuncular çaylak isimler… Yaşı 26-27 olsun, önemli değil. Sneijder, Melo, bunlar Milan'a, Barcelona'ya karşı oynamış adamlar. Hamit, Emre Belözoğlu. Ne zaman takımını coşturacağını, ne zaman itiraz edeceğini biliyor. Bunlar hep tecrübe. Oyunu tutsak mı, tutmasak mı, bunları biliyorlar. Çabuk oynamakla acele etmek arasındaki farkı Beşiktaş bilmeli. Böyle olursa uyuturlar, uyuturlar, 2-0 maçı alırlar.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA