Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Minik İnönü'de keyifli bir maç!

Taraftarlarla dolu bir statta oynanan maçla, boş tribünlere oynanan karşılaşmaların arasındaki farkı, dün Ankara'da bir kez daha gördük. Osmanlı Stadı'nda dün minik İnönü tarzında bir mücadele izledik. Taraftar desteğini arkasına alan Beşiktaş, maça müthiş bir baskıyla başladı. İlk 30 dakikada neredeyse tek kale baskı yaptı. Bu yarıda verilmeyen bir penaltı vardı. Mete Kalkavan görüş açısında olmasına rağmen, ceza sahasında Mersinli oyuncunun Pedro Franco'yu düşürmesini atladı. Kesin penaltıydı.
30. dakikada güzel organize edilmiş bir gol izledik, tam Arsenal golü! Serdar'ın rakip alanda kazandığı top Demba Ba'ya, ondan da Gökhan Töre'ye gitti. Gökhan'ın hafif dokunuşunu doğru bir koşu ile tamamlayan Olcay Şahan, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu noktada Serdar'ın hakkını vermeliyiz. Son dönemde gerçekten çok istikrarlı oynuyor.
Mersin İdmanyurdu ilk 30 dakika sahada istediği etkiyi gösteremedi. Etkili bir-iki atak yakaladılar ama Beşiktaş kalesinde ciddi pozisyon da bulamadılar. Mersin kesinlikle kötü bir takım değil. Tecrübeli oyuncuları var. İyi de bir antrenörleri var. Ancak dün kendi oyunlarını sahaya yansıtamadılar.
İkinci yarıya da Beşiktaş etkili başladı. Demba Ba'nın muhteşem (!) vuruşuyla skor 2-1 oldu. Tamamen şans. Topa vurdu, ne oldu diye bakarken top geri döndü ve tekrar vücuduna çarparak ağlarla buluştu. Çok enteresan bir gol oldu. Top o pozisyonda Demba Ba'nın neresine çarptıysa duvara çarpmış gibi gitti ve gol oldu. Ancak Olcay orada şahane bir pas veriyor.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in futbol bakışına çok saygı duyarım ancak bence takımı 2-1 öndeyken Atınç Nukan değişikliği yapması hataydı. Bu sahadaki oyuncusuna, "Aman gol yemeyin" mesajı verdi. İster istemez gömüldü takım. Bu gole davetiye çıkarmaktır.
Bir paragraf da gündüz maçları için açmak istiyorum. Dün saat 16.00'da başlayan maça ne kadar büyük bir ilgi olduğunu herkes gördü. Bu, gündüz maçları için çok uygun bir saat. Ancak 13.00'te başlayan karşılaşmalar futbolcuları zorluyor. Özellikle bu saatte oynayan Anadolu takımları, büyük sıkıntı yaşıyorlar. Gündüz maçları için 14.30 bence doğru bir fikir olur. Bu konuyu Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş aralarında çözebilirler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA