Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fenerbahçe 1 puanı öpüp başına koysun

Fenerbahçe'nin rakiplerinden farklı olan en önemli özelliği bekleridir. Caner ve Gökhan... Şimdi tek Gökhan kaldı. Caner Erkin sol bekte müthiş oyuncu oldu. Ne zaman gündeme geldi, sol bek olarak. Caner'in ön tarafa alınması eleştireceğim konulardan biri.
Fenerbahçe organizasyonu iyi, 4-5 yıldır şampiyonluğun en büyük favorisi, oluyor ya da olmuyor ama oturmuş bir takım... Bu sene zirvedeki diğer rakiplerine göre daha az atan bir takım Fenerbahçe. Az yiyerek zirvede kaldı. Ligin sonuna doğru gidecek bu iş. Fenerbahçe için çok ciddi bir kayıp değildir. İsmail hoca da maçı fena özetlememiş, İkinci yarıda beklentimin altında kaldı dedi. Bazı takımlarda antrenörlerin daha ofansif oynatması gerekir.
Avrupa'nın üst düzey liglerinde şampiyon olan takımları arasında bu kadar az çalım atabilen oyuncuya sahip ekip yoktur. Ömer Üründül'le sohbet ederken buna değindik. Fenerbahçe'de bunu yapabilen tek oyuncu Gökhan Gönül... Dripling yapabilen hücum oyuncusu yok Fenerbahçe'nin. Webo, Mehmet Topal, Emre, Kuyt... Çalımcı oyuncular değil ama takım organizasyonundan dolayı iyi gidiyor.
Eskişehirspor ayağa oynayarak, göbeğe hareketli Mori'yi koyup Bekir'le Alves'e rahatsız ederek oynadı. İkinci yarı Serdar girdi oyuna, 3 pozisyon üretti. Nasıl bir oyuncu Serdar, çalım atar. Pele, Maradona, Messi, Ronaldo, İbrahimovic... Çalım atan oyuncular bunlar. Serdar bunlar kadar yetenekli olmasa da sadece bunu yaparak Fenerbahçe'yi zor duruma çevirdi. Eskişehir bunu avantaja çevirdi. Fenerbahçe ise Selçuk'u soktu. Oyunu korumak içindi.
Yılda birkaç kez olur böyle oyunlar... Fenerbahçe'nin bazı farklı kazandığı maçlar da oldu. Gaziantepspor maçı gibi... Ligin mesafesi kısaldı. Altını çiziyorum, her kayıp önemli. Şu maç cepte mantığı asla futbolda yok. Fenerbahçe önde oynamasına rağmen 1 puan aldı demek 2 puan kaybetti demekten daha doğru. Oynadığı futbolun fazlası 1 puan Fenerbahçe için... Böyle oynarsan 1 puanı öp de başının üzerine koy. Oyuncular kendi arasında konuşurken, "Çok güzel puan" demiştir. 6 dakika uzatmayı görünce Fenerbahçe lehine diye düşünülmüştür ama tam tersi, bu uzatma Eskişehir'e ikinciyi getirecek dakikalardı. Serdar buldu da pozisyonu.
Eskişehirspor aslında Fenerbahçe'den biraz çekinmiş, durdurayım demiş. Üretkenlik yok. İkinci yarı ise gideyim üzerine dedi. Skibbe maçtan önce bunu deseydi farklı olabilirdi. Fenerbahçe'ye istediğin kadar geniş alan ver Webo'ya, Kuyt'a, bir şey olmaz. Atıyorum, yeteneksiz ama hızlı bir oyuncu olsa tamam. Preko mesela... O olsa anlarım. Skibbe hücum oyuncularını sokarak oyun üstünlüğünü aldı. Ali diye bir kaleciyi oynattı Skibbe. Yabancıya takılmamasına rağmen onu oynatıyor. Skibbe dinamik bir takım yaratmış. İyi top oynadılar, Erciyes deplasmanında da iyilerdi. Hatta futbollarının karşılığını alamadılar bile diyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA