Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Artık rakibimiz Hollanda

Sezon sonunda fiziksel ve mental düşüşler başlar. Sezon sonu oynamak farklıdır. Bu maç için bu kaçınılmaz bir durumdu. Üç farklı sistemle oynadık bu maçta. Hoca önce 4-1-4-1'le oynayıp açmaya çalıştı.
Penaltı pozisyonları var, birkaç pozisyona da girdik. İlk yarı sonu Topal-Volkan değişikliğiyle B planına döndü. Son olarak da geriden daha iyi çıkabilmek için Hakan'ı stopere çekip Emre'yi aldı. Fatih Terim maçı kazanmak için her şeyi yaptı. Turnuvayla ilgili takımı ciddi bir şekilde eleştirebiliriz, o başka ama şu maç için ben kimseyi eleştiremem. Kazanmak için her şeyi yaptı. Yaptığı her hamle doğruydu. Öyle ya da böyle kendimizi Eylül ayına attık.
Öndeki ofansif oyuncularla işi bitirmek istedik. Orta sahamız biraz kısır kaldı. Yaratıcı oyuncular kenarda kaldı, rakip de 5'li oynadığı için bizim planımızı biraz bozdu. Fizikli, sırtı dönük oynayabilen tek forvetle 4-5-1 oynadılar. Biz de buna karşı hamle yapmak zorunda kaldık. Özellikle 60. dakika civarında inisiyatif aldı Arda. Atletico Madrid ona çok şey kazandırdı ama Arda'nın potansiyeli bence daha yüksek. Atletico katı kuralları olan bir takım. Simeone "Daha fazla atmalı" diyor, katılıyorum. Milli Takım ortalaması belki ligden daha fazladır. Atletico değil de Madrid'in diğer stadında oynasa 10 tane atar yılda.İzlanda ile Çekler bizim rakibimiz değil. Hollanda bizim rakibimiz.
Çek Cumhuriyeti ile İzlanda'yı geçerse Hollanda geçebilir. Bizim ilk 2 şansımız matematiksel olarak olsa da bence Hollanda ile üçüncülük yarışımız olacak. Letonya maçında kazaya uğramazsak Hollanda ile her türlü finale çıkacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA