Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

En coşkulu F.Bahçe

MERSİN İDMANYURDU-FENERBAHÇE

Mersin İdmanyurdu'ndan iki oyuncu sorarsan, Nakoulma ve Welliton dersin ama dün ikisi de yok. Kadro gelince dedim ki, Fenerbahçe kazanabileceği bir maç yakaladı, ikisi de önemli silahlar çünkü... Favori olan Fenerbahçe bu 11'lerle 'net favori' haline geldi. Oyuncular da görüyor. Alışılagelmişin dışında ligdeki altıncı deplasmanında, en agresif, en önde basan görüntüsünü verdi Fenerbahçe. Hatta iki ön liberosunun ceza sahasına girdiği, sol bekin gol attığı bir maç izledik. İlk yarıda ilk 25 dakikada yüksek tempolu, son 20'de iki pozisyon olmasına rağmen kontrollü bir takım var. Fenerbahçe'nin en iyi oynadığı deplasmandı. Arzu ve coşkusunda problem hiç eksik olmadı, zemin yüzünden zaman zaman pas hataları yapıldı. Fenerbahçe'nin 8-9 tane gol pozisyonu vardı.
Fenerbahçe, yarı alanda oynamaya çalışırken, Mehmet Topal ile Souza öne oynarken 2-0'ı bulunca biraz rehavet oldu. Mehmet'i bu maçta çok daha ayrı bir yere koyuyorum. Sahanın en iyisiydi. Takımı öne doğru taşıdı. Yaptığı asistler de tesadüfi değil bilerek, görerekti.
Top rakip ceza sahasındayken Van Persie'yi etkili gördük. Girdi, vurdu, zorladı. Van Persie golünün haricinde stoperleri götürerek Diego'nun Nani'ye asist yaptığı pozisyonun önünü açtı. Gol atmış, morallenmişken çıkarmak bence doğru değil. Van Persie şu anda moral arıyor. "Bana top gelirse pas da veririm, atarım da" diye düşünüyor. Van Persie için şöyle bir tespitim var: Villarreal'e almam, Barcelona'ya alırım. Suarez'i, Neymar'ı keser demiyorum ama oyun bilgisi iyi, tekniği iyi, paylaşımcı. Barça kültürüne uygun... Luis Enrique olsam Fernandao 45 gol atsa yine Van Persie'yi tercih ederim.
Mersin'deki çocuklara gına gelmiş. Mersin şehrindeki insanların en son kızması gereken kişiler bu futbolcular. Fenerbahçe'ye, Trabzonspor'a bile UEFA "Gel şöyle, 4 Aralık'ta seninle bir görüşelim" diyor. Şampiyonların hepsi tehlikede. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmıyoruz. Mersin Başkanı Ali Kahramanlı Bey, "Maç kazansaydınız" deyip para ödememezlik yapamaz, o da başkanlık yapmasın o zaman. Bunlar Türk futbolunun en kritik sorunlarıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA