Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

İlk Molde maçı ve sonrası...

1-3'lük Molde maçından bugüne kadar baktığımızda bu takım turu geçmeyi hak ediyordu.

Liderlik mücadelesi dışında çok sayıda beraberliğin etkisiyle puan barajının düşük olduğu bir grubu tamamladık.
Fenerbahçe'nin amacı tabii ki gruptan çıkmaktı. Bu yolda 6 maçlık lige 0 puanla (1-3'lük Molde yenilgisiyle) başlamak büyük bir dezavantajdı. Ancak yavaş yavaş ligle beraber Avrupa kupalarında da 3-1'lik maçtan ders alınmış bir şekilde devam eden Fenerbahçe, daha sıkı takım savunması yapan bir ekibe dönüşerek, ilk rakibi olan Ajax'tan toplam 4 puan alıp bir daha maç kaybetmeyerek, özellikle de savunma anlayışını geliştirerek hedeflediği turu geçti. F.Bahçe, dün özellikle Diego atılana kadar bir tane savunma arkasına atılan top dışında pozisyon yemedi. Hücum adına da aşağı yukarı rakibini yarı sahaya hapsederek hep arayış içerisindeydi. Rakibe de pas yaptırmadı. İki orta saha oyuncusunun Mehmet Topal ve Souza ile girilen pozisyonlar vardı. Souza'nın pozisyonu da Diego'nun şutundan seken toptu. Yani tek kale oynamasına rağmen F.Bahçe için ilk yarıdaki tek eksi yön, kapanan takıma karşı sadece orta sahalarla pozisyona girebilmekti. Atılan gol de Celtic'in çıkışında yakalayıp başlayan kontrayla bulundu. Yani topun hep rakip yarı alanda olduğu maç başlangıcı, F.Bahçe'nin attığı golün karşılığı değildi. İlk yarıda birkaç kez çıkabildi Celtic. Kaybettiği bir topta da Markovic golü yaptı.
İkinci yarının başlangıcı da ilk yarının benzeriydi. F.Bahçe asla tehdit yemiyordu rakibinden, oyuna hükmediyordu.
Fakat Diego atılınca işler değişti. Johansen maçın başında Diego'yla karşılıklı sarı kart görmüştü, kalan bölümde de sürekli tahrik ederek tuzağına düşürdü ve maalesef Diego tecrübesine rağmen bu tahriğe kapılarak tekmeyi attı. Ondan sonra o F.Bahçe gitti, "Beraberlik de bana yetiyor" diye düşünen bir takım geldi. Karşısında kazansa da çıkamayacak olan Celtic, bu rahatlıkla yüklendi ve bir kanat akınıyla golü buldu. 1-3'lük Molde maçından bugüne kadar baktığımızda bu takım geçmeyi hak ediyordu. Kaldı ki santrfor ve bek rotasyonu imkanı olmamasına rağmen turu kazasız geçmesi de çok önemliydi. Ajax-Molde maçını da bir taraftan takip ediyorduk bunun için.
Oyunun ilk yarısında Topal ve Gökhan müthiş oynadılar.
Tabii Fenerbahçe takımı son iki maçta toplam 90 dakika eksik oynadı rakiplerinden.
Bir tanesi Gaziantep deplasmanı, ağır saha.. Bir tanesi de her ne olursa olsun vasat görüntüsü verse de fizikli bir Celtic... Yani maçların yarısından fazlasını F.Bahçe 10 kişi oynadı. Belki bu anlamda Başakşehir maçında daha dinamik ve dinlenik oyuncular kullanılabilir. Önlerinde zor bir maç var. Kadro tercihlerinde bu 180 dakikayı da düşünmeli Vitor Pereira.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA