Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Savunarak bitiremezsin

Antalyaspor dün Fenerbahçe karşısında oynadığı oyun, girdiği pozisyonlar ve attığı gollerle 3 puanı yüzde 100 hak etti. Ben Antalyaspor'u bu maça hazırlayan kişiyi özellikle tebrik ediyorum. Öncelikle bunu belirtelim. Fenerbahçe'nin kötü olduğu bölgeyi, zaafını yakaladı ve bunu çok iyi değerlendirerek istediğini almayı başardı.
Aslında Antalyaspor çok şey yapmadı. Fenerbahçe'nin zayıf karnından vurdu. Yani ikinci bölgede pres yaptı. Fenerbahçe'yi oynatmadı. 'Maçta ölmenin bayılmadan farkı yok. Ben bir kere öleyim, rakibin üzerine gideyim' demişler. İleride baskıyı kurdular ve rakibe nefes aldırmadılar. Zaten Fenerbahçe'de pres yediği zaman bu presi çözemeyen oyuncular var.
Ayrıca Antalyaspor'da Eto'o sakatlanarak oyundan çıkana kadar muhteşem bir performans sarf etti. Olağanüstü bir çaba ortaya koydu. Fenerbahçe bir yerde takılacaktı. Bu Antalya'da oldu. Zaten Fenerbahçeliler şu ana kadar oynanan oyundan mutlu değildi. Rekorları alt üst eden ama mutlu etmeyen bir takım vardı. Şunu vurgulamamız gerekli; Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunun dün rakibe üst üste 9 pozisyon vermesi normal değil. Ama aynı kadronun sürekli 1-0 galibiyetlerle ilerlemesi de normal değildi. Bu maçın teknik direktör Pereira'ya ders olması gerek.
Takımı iki yönlü olacak, risk alacak bir yapıya dönüştürmesi gerek. Bakıyorsunuz, dün Fenerbahçe'nin reaksiyonu sıfırdı, kabullenmişlik vardı takımda. Şimdi önünde Kasımpaşa, Bursaspor maçları var. Arada da Lokomotiv Moskova maçı oynanacak. Hocanın buradan çıkaracağı dersler mutlaka var. Fenerbahçe çok şey kaybetmedi. Vitor Pereira'nın bu maçtan çok, kazandığı maçları iyi analiz etmesi lazım.
Mike Tyson sürekli saldıran bir boksördü. 3 rauntta bitirirdi işi. Bitiremezse ısırıyordu. Fenerbahçe de hep savunarak bitiremez ki maçları. Kazanmak zorunda olduğun bir maça gidiyorsun. Ozan'ın yerine Robin Van Persie girdi. Biri hücumu eksik, diğeri savunması eksik oyuncu.Bir de Van Persie-Fernandao kim oynasın tartışması var. Bu tartışma iki futbolcuyu da etkilemiş. Bu durum Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Antalyaspor'un beyin kanaması geçiren hocası Jose Morais'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım bir an önce sağlığına kavuşarak tekrar takımının başına döner.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA