Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beyin olarak bitmişler

Reytingi çok yüksek bir kulüp olan Galatasaray, sezonu üzgün geçiriyor. Çok erken koptular şampiyonluk yarışından. Teknik direktörün de, futbolcuların da kafasında iş bitmişti. Avrupa Ligi, Türkiye Kupası diye hoca ne kadar kendisini motive etmeye çalışsa da bunu sağlayamadı. Galatasaray Kulübü bir hamle yaptı teknik adam değişikliğiyle. İyiye mi gitti? Hayır. Kötüye mi gitti? Evet. Mustafa hocayı insan olarak severim, kariyerine de saygı duyuyorum, durumuna üzülüyorum ama hocanın yıprandığını düşünüyorum. Beklentilerimizin arkasında kaldı. Muslera iyi sezon geçirmiyor, evet Umut kötü oynuyor ama antrenör ne yapmış, bir de işin o boyutu var.
Mustafa hoca bizim abimiz. Eleştirmek çok kolay, daha geniş bakmak lazım ama değerlendirirsek bir Trabzonspor bir de Galatasaray geride kalmış potansiyelinden. Chedjou, orta saha, stoper oynamış, Sabri sağ açık, sağ bek oynamış. Olcan, sağ, sol ön, sol bek oynamış. Donk, orta saha, stoper... Peki biz Beşiktaş'ın 11'ini sayabilir miyiz, baştan aşağı tereddütsüz sayarız, herkesin yeri bellidir. Trabzonspor'u da sayamazsın. 1-0'dan sonra reaksiyon vermiyorsanız beyin olarak bitmişsinizdir. Fizik de beyini takip eder. Hafta içi çalışma temponuz da düştüğü için kafadaki durum vücudu da etkiler. Bu kayıplar sezon sonuna kadar devam edecek, liderle fark daha da açılacak. Şampiyon olan bir takım var. Gerets'in şampiyon olup daha sonra düşük puan topladığı sezonun ardından yine şampiyon olmuştu. Galatasaray ya tavan yapıyor ya da çözülüyor. Kupada sonuçta finale de kalsanız Beşiktaş ya da Fenerbahçe'nin gelme ihtimali var, olası Avrupa cezasından 1 yıl eritmek için kupayı almanız gerekiyor. Finalist olmak yetmiyor. Bu yüzden en azından bir yılından kurtulabilmek için ilk 4'e girmesi gerekli. Buna konsantre olunması şart.
Gaziantepspor takımına sezon başında "Acaba" diyorduk. Diri, puan toplayan, alt sıralardan uzaklaşan bir hüviyette... Tehlike çemberinin dışında artık. Orkan iyi bir oyuncu, Larsson farklı bir isim. Yabancı transferini doğru yapmışlar, 3 puanı hak ederek aldılar.
Son olarak, acı bir olayı anmadan geçemeyeceğim. Adıyamanlı hentbolcuları, gencecik çocukları kaybettik. Çok üzücü bir olay, yaralılara da şifa diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA