Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu büyük bir operasyon!

Yıllarca top oynadım, böyle bir şey görmedim. Sakin bir oyuncuydum, ben bile atılırdım bu maçta...

Galatasaray'a verilen ceza, Hakan Çalhanoğlu dosyası ve F.Bahçe'nin Braga maçı...

Üç haftada olanları peş peşe sıralıyorum. Galatasarayımıza 1 yıl ceza geldi.
Ben çok takımlar gördüm, bu tip cezaları almayan. Sonra bir bakıyoruz, Hakan Çalhanoğlu bir anda 4 ay ceza alıyor. Sonra dün bir bakıyoruz, üçüncü olarak da bu. Bu bildiğin operasyondur. Ben yıllarca top oynadım.
Hakemle kazandığımız maçlar da oldu, kaybettiğimiz maçlar da oldu ama ben böyle bir şey görmedim. Bu yazdıklarımın Fenerbahçe'yle falan da alakası yok.
Gol ofsayt. Penaltı riskli karar. Caner'e 3 kere sarı kartlık pozisyon var. Mehmet Topal'a veriyorsun, Caner'e vermiyorsun.
Neden? Çünkü ceza sahasında yakaladı.
Sinirlendirdi futbolcuları. Ivan Bebek denen arkadaş geldi, şak şak şak doğradı. Penaltısı, faulü, oynatmaması, her şeyi yaptı. Delirtti takımı. Uluslararası oyuncu cin gibiler, Kjaer'ler falan bulaşmazlar.
Fenerbahçeliler takımları elendiği için üzülsünler ama bunları bilsinler. Bu durumda Galatasaray da olsa aynı şeyleri yazacağıma emin olun. Ben dünyanın en sakin oyuncularındandım, ben de atılırdım bu maçta. Şu 3 haftalık bir periyodu okuyucularımız da düşünsünler.
UEFA'dan 2011'de Fenerbahçe Spor Kulübü'ne 1 yıl gelme dediler. Ondan sonra bir yıl da oynattılar, yarı final yaptı Fenerbahçe. İki yıl görüşülemeyen dosya 2-3 haftada raftan indi, Fenerbahçe'ye 2 yıl ceza geldi. Hop 2 yıl daha... E arada oynattın Avrupa'da maç? Nasıl 2-3 haftada bir anda bu işi bitirdin? Bu takım senin kupanda final oynuyordu az daha.
Cezaları veren Michel Platini nerede bu arada? Gitti. Ne oldu da gitti, grip mi oldu? Seni oradan aldılar. Geçmişte Blatter'le yaptığı alışverişler ortaya çıktı, şimdi onun kurulları Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a ceza veriyor. Futbolu nasıl konuşayım ben şimdi?
Romanya'da neler yaptı Steaua Bükreş'ler falan neler yaptılar, devam diyorlar. Ben kötü örnek vermeye çalışmıyorum ama ortada bir gerçek de var.
Galatasaray'ın durumu da aynı şekilde...
Galatasaray ne yapmış, hırsızlık mı yapmış? 1+2 yıl yapmışlar Galatasaray'a. Bu markalara sahip çıkacaksın. Atletico'nun, Real Madrid'in başına aynı şey gelse Şampiyonlar Ligi'nde gelirler oynarlar. Kızım 2000 doğumlu, Fenerbahçeli. Ben Pereira'nın yaptığı saçmalıkları kızıma anlatamam. Fenerbahçe takımı 1-1'ken 10 kişi savunmanın önünde bekle, sabaha kadar öyle giderdi. Çıkar Diego'yu, sok Ozan'ı... Kötü oynadı Fenerbahçe, amenna, fakat şunu da söyleyeyim, o zaman da hakem onları atacaktı. Yemin ederim ki Fenerbahçeliliğimle alakası yoktur, bunun bir operasyon olduğuna eminim. Yenilebilir de Fenerbahçe, elenebilir de ama bu başka bir durum.

Hakan'ı 1400 gün nasıl bekletirsin?
Hakan Çalhanoğlu meselesi önemli... Soruyorum FIFA'ya, Hakanımızın dosyasını 4 yıldır niye indirmedin, şimdi Euro 2016 öncesi indiriyorsun? Bu ülkedeki olayların hiçbiri tesadüf değil. Benim kimseye iftira attığımı, ima ettiğimi kimse görmemiştir. Belge koyuyorum, bunlar kesinlikle tesadüf değil. Hakan kaç doğumlu, 1994... 22 yaşında. Trabzonspor'la bu anlaşmazlık gerçekleştiğinde 18 yaşındaymış, 4 sene önce imza atmış çocuk bu sözleşmeye. O zaman bakarsınız, sonra da karar verirsiniz. Bu bir sporcudur sonuçta. 1400 gün nasıl bekliyorsun ya? Trabzonspor'un elinde olsa milli davadan dolayı Hakan davasından vazgeçer. Peki Hakan'ın dosyası 4 yıl neredeydi? Bu sorular cevaplanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA