Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sonuna kadar hak ediyorlar

Beşiktaş kendisi dışında 17 takımın içeride attığı gollerin fazlasını deplasmanda attı. Rakibi Fenerbahçe 21 atmış dışarıda. Beşiktaş 32 atmış. Bu çok önemli... Türkiye rekoru kırmaya namzet bir görüntüsü var. 14 maçta 10. deplasman galibiyetleri oldu. Pozisyon vermedi neredeyse rakibine gol dışında. 4 deplasmanı var. Bir tanesinde puan aslanın ağzındayken kazandı. Bu istatistiklere göre hak ediyor mu? Hak ediyor. Göze hoş geliyor mu? O da tamam. Çok top dolaştırmıyorlar, orta yuvarlakta ya da birinci bölgede eveleyip gevelemiyorlar, apaçi gibi gidiyorlar, dikine oynuyorlar. Bugün Fenerbahçe kazansa dahi son 5 maçta 2 beraberlik kredisi duruyor.

2-0 SONRASI VİTES DÜŞÜRMEK DOĞAL
Beşiktaş'ın 2-0'dan sonra vitesi düşürmesi doğal. Necip'i alayım, nefesleneyim diye düşünmüştür hoca. Beşiktaş rölanti oynamıyor ki, eforlu oynuyor. Top sürerek daha çok yorulursunuz. Kerim sürer, İsmail sürer. Atiba dahi verir ve koşar. Bu tür değişiklikler ligin finaline gelirken çok doğaldır. Değişikliklerden yalnızca Gökhan'ın hazır olmadığını, biraz da moralsiz olduğunu gördüm. Bireysel olarak Beck böyle bir oyuncu. İsmail'i biraz daha toparlanmış gördüm. Marcelo'yu çok beğendim, ayak içini de iyi kullanıyor. Oğuzhan bölgesinde alanı tutarak top da kazanıyor. Oyun içinde kalıyorlar, kilitlenmiş durumdalar. Ligin mesafesi çok kısaldı ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj elde ettiler. Maç sonrası Samandıra'da Fenerbahçelilerin morali biraz daha düşmüştür, bu da doğaldır. Penaltı tartışmasına gelirsek... İbrahim'in kontrolsüz geldiğine katılıyorum ama ayaklara bakarsak basan Gomez'in ayağı...
Bu penaltıyı tartışırım bu bakımdan. Faulse de net kırmızı kart değildi, kenara doğru gidiyordu. O yüzden sarı doğru olur. Cicinho'ya çok üzüldüm. Değerli oyuncu. Yaşı da geldi, Allah korusun. Hiç kompleks yapmadı, Real Madridli oyuncu geldi, Anadolu'da oldu. İnşallah çapraz bağ kopması değildir.
Sivas'ın zemini aslında kötü bir zemin değildir. Çapraz bağlar böyle olur.

***

ARTIK BEŞİKTAŞ HEP FAVORİDİR

Bizim 1988/89 sezonundan örnek vereyim, biz de hep deplasmanda kazanıyorduk. Beşiktaş'ın stadının yıkımda olması uzun vadede bir avantaj sağlayacaktı, geçtiğimiz yıllarda birçok kez yazdım. Bu sözümü unutmayın, bundan sonra Beşiktaş her sezon şampiyonlukta favori olacaktır. Başakşehir, Atatürk ya da başka statlar, fark etmiyor artık. Bugün Fenerbahçelisi de Galatasaraylısı da tarafsız bakanları da Beşiktaş'ın iyi top oynadığını söyleyecektir. Fenerbahçe de mücadele ediyor ama bir gerçek var ki göze hoş gelen, oynamaya çalışan bir takım var. Sezon başındaki güveni yok belki ama "Sivas'ta kazanmak zorundayım, oyunu da ben yönlendireceğim" diyebiliyor Beşiktaş. İkinci bölgeyi çok hızlı geçiyorlar. Bursaspor maçında atılan ikinci gol Beşiktaş'ın oynadığı futbolun tanımıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA