Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş’ın maç alan dörtlüsü

Atiba, Oğuzhan, Sosa, bir de santrforda Mario Gomez var. Ortalamanın biraz üstünde oynadıkları zaman Beşiktaş kazanıyor.

94 dakikanın tamamında Beşiktaş'ın istediği oyun vardı. Kayserispor'un ben hiç 4 yediğini hatırlamıyorum. Canlı takım, diri takım. Ağustos, Eylül ayında kurulan bir takımın küme düşme potasında olması doğaldır. Hakan Kutlu ile iki kritik galibiyet de aldılar. 'İçeride' oynuyor diyebiliyoruz artık Beşiktaş'a.
Türkiye'de teknik adamların yanıldığı en önemli konu şu oldu. Alex de Souza, antrenörleri 4-2-3-1'e yönlendirdi. Sosa'ya gelene kadar onun kadar skor katkısı yapan oyuncu gelmedi. Sosa'yı nereye çekti hoca ikinci yarıda, merkeze Atiba'nın yanına. Necip girince onu sağ öne aldı, yine oldu. Ceza sahası civarında Alex'ten sonra gelmiş en üretken oyuncu Sosa. Bu ülkede 4-2-3-1'i en iyi oynayan oyuncu.
Atiba, Oğuzhan, Sosa… Böyle bir orta sahayla oynuyorsunuz, bir de santrfor Gomez var. Ortalamanın biraz üstünde oynadıkları zaman Beşiktaş kazanıyor. Burada Olcay, Kerim, Gökhan, Quaresma gibi oyuncuların formu ya da formsuzluğu da Beşiktaş'ı farka götürüyor. Yani ilk dörtlü maçı kazandıran, diğer dörtlü ise farkı getiren oyuncular. Beşiktaş 13 kişi oynuyor, Atiba'yla birlikte. Her yeri rahatlatıyor. Bazen ileri, bazen geri oynuyor. Top kazanması yüksek, pası iyi, herkesin arkasını kapatıyor. Bir oyuncudan başka ne beklersin, daha ne? Tek eksiği var, o da süratı yok, patlayıcı güç başka bir şey. Her eve lazım bir oyuncu Atiba.
Sınırda ve çok kritik bir Galatasaray deplasmanı var. Normal şartlarda Mario Gomez'in çıkarılması gerekiyordu. Önemli bir silahınızdan eksik kalabilirsiniz, sarı kart sınırı var. Çıkarmama sebebi bence kaçırdığı penaltıydı, morali bozulmasın diye düşünmüştür Şenol hoca. Haber de yollamıştır, eline koluna dikkat et çıkarken diye. Oğuzhan iyi oynarken kenara geldi çünkü, o da sınırda bir oyuncu.
Cenk Tosun'un durumu hakikaten çok enteresan… Milli Takım'ın birinci ya da ikinci oyuncusu konumunda değildi yakın zamana kadar ama şimdi Milli Takım'da da atıyor. Şuna inanıyorum ki çok çalışıyor. Attığı gol santrfor golü. Ön direğe gidersin ama oraya koşu yapıp kafanı çevirmek kolay değil. Burada işte zemin çok önemli. Acaba son anda seker mi diye düşünmüyor. Usta santrfor koşusu ve vuruşu… Bunu geliştirdi Cenk, özellikle Gomez geldikten sonra bu özelliğini geliştirmeyi bildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA