Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sonuçlar Pereira’yı aldattı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş'a şampiyonluğu hediye eden taraf olduklarını iddia etti, bu konuda fikriniz nedir?
Ben 34 haftalık maratonlarda herkesin hak ettiği yerlere geldiğini düşünüyorum, genelde bu geçerlidir. Sıralamalar adildir. Herkes hak ettiğini alır uzun vadeli periyotlarda... Fenerbahçe güçlü oyunculardan kurulu bir futbol takımı ama Pereira, sezon boyunca 3 farklı uygulamaya geçti. (Beşiktaş aynı sistemle başlayıp aynı uygulamayla bitirdi) Sezon başı Mehmet Topal'ı fazla düşünmüyordu, Souza'yı önünde 4 forvetle deniyordu. Bundan keskin bir dönüş yaptı. 4-3-3 oynadı ama mevcut kadroda orta sahası 4-3- 3'e uygun değildi. (Solak oyuncusu da yoktu zaten) 3 orta sahanın en az ikisi oyunun çift yönünü oynamalı. Kadroda bunlar yoktu. Bu süreç uzun sürdü. Tek farklı galibiyetler, Pereira'yı da aldattı aslında. Bu oyun bir yerde karşılığını almayacaktı, puan kaybettirecekti. Öyle bir zamanda kaybetti ki yarış için çok kritikti. Özellikle kar nedeniyle ertelenen maçlar nedeniyle Fenerbahçe için de aldatıcı oldu. Ligin sonuna doğru da 4-2-3- 1'e döndü. Nani'nin forvet arkası olmamasına rağmen o bile Fenerbahçe'ye pozitif bir oyun getirdi ancak bu yetmedi. Önümüzdeki sene yine tabii çok önemli bir karar alması lazım kadro yapılanmasında...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA