Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Riekerink G.Saray’ın hocası değil

Sen Podolski’yi idare edemezsin, Sneijder’i idare edemezsin... Galatasaray herkesin antrenörlük yapabileceği bir kulüp değil.

Önce bir Başakşehir'de neler oluyor ona bakalım; bu takım ligde sadece dört puan kaybetmiş, düne kadar dört deplasman maçını da kazanmış. Dün de beşinci deplasmanına çıktı ve kazandı. Beş deplasmanda sadece bir gol yiyen bir takım... Tam bir sistem takımı.. Fenerbahçe'de tecrübe kazanmış bir Volkan Babacan, stoperleri Bekir ve G.Saray'da oynamış Yalçın.. Önlerinde Türk futbolunun en tecrübeli ismi Emre Belözoğlu...
Sağda atletik, çabuk oyuncu Visca, sol kanatta bu sene parlayan Cengiz.. Top rakipteyken de oynamasını biliyorlar, top kendilerindeyken de.. Ve çok tecrübeli bir hocaları var; Abdullah Avcı...
Galatasaray'a gelince; Geride kalan dokuz haftada iki tane iyi oyuncu vardı, Muslera ve Bruma... Bruma uçuyordu, Muslera kurtarıyordu...
Bir yerde uçmayacak, bir yerde kurtarmayacaktı... Riekerink'e bir anda Guardiola havası verildi. Şöyle geride kalan haftalara baktığımızda müthiş oynadığı üç tane maçını söyleriz. Riekerink, değişiklikleri de yapamıyor. Değişiklikleri yaptıkça sürekli geriye doğru giden takım görüyoruz..
2-1 mağlupsun Podolski diye bir silahın var... Podolski'yi niye oyuna sokmuyorsun.. Bir antrenör burnundan kan akan Sinan yerde yatarken ve 2-1 geride iken yanında da Podolski varken niye oyuna sokmaz anlaşılır gibi değil..
Başakşehir'in ilk golü güzel bir organizasyonla geldi.. İkinci gole de tamamen çalışmışlar.. İki tane futbolcu yalancı ofsayt koşusu yaptı. Yalçın da güzel bir vuruşla golü attı. Başakşehir yüreğini de koydu içine... Duygularıyla oynayan bir Başakşehir vardı. Boşuna lider değiller...
Duygularını oyuna yansıtmayan bir Galatasaray vardı. İkinci yarının ilk 20 dakikasına kadar Başakşehir bana göre iyi oynamadı.
Buna rağmen Galatasaray o kadar kötüydü ki maksimum berabere kalırdı... Bakın G.Saray Avrupa'da yok... Büyük takımlar 'oh az maç oynayacağız' diyemez... Çok maç oynamak avantajdır... Oyuncuların duyguları gidiyor.. Sneijder geçen hafta 18 kişilik kadroda neden yoktu. Yasin neden kadro dışı? Bu uygulama kulübe ceza veriyor, oyuncuya değil... Riekerink için tecrübeli teknik direktör asla diyemem. Podolski gibi bir silah 12 dakika kala oyuna girmez.. Sen bu şekilde Podolski'yi idare edemezsin, Sneijder'i idare edemezsin.. Galatasaray herkesin antrenörlük yapabileceği bir kulüp değil. Stoperlerin devamlı değişiyor, sağ bekin sürekli değişiyor. Oyuncu liderin enerjisi ile gider. G.Saraylı oyuncular hocalarını karar verici olarak görmüyor.

At sahibine göre kişner
Büyük oyuncular büyük antrenörlerle daha iyi oynar. Bizim bildiğimiz Sneijder bu mu?... Sneider'i kapıdan kovsan bacadan içeri girer. Sneijder, Galatasaray'dan daha iyi bir takım bulur mu?.. Bulamaz... Büyük oyuncular, büyük yıldızlar geldikleri takımlara uyarlar... Quaresma geldi, Beşiktaş'a uydu... Çünkü Beşiktaş'ın başında Şenol Güneş var. At sahibine göre kişner... Riekerink altyapıda oyuncu yetiştirebilir ama Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü yapamaz... Sneijder, Fatih Terim'le, Mourinho ile çalışmış... Şimdi, kendisinin teklif ettiği ancak rüyasında bile göremeyeceği Riekerink G.Saray'ın hocası olmuş. Riekerink hoca olursa yıldızlar küser, skorlar da böyle aldatıcı olur... Belki dünya iyisi insandır ama Galatasaray'ı kaldıramaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA