Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş rotasyon yapmalı

2 yıldır şampiyon olan Beşiktaş’ın rotasyona en çok ihtiyaç duyduğu sene bu senedir... Zaten 24-25 kişilik güçlü bir kadroya da sahipler.

İkinci golün dakikası olan 64'te aslında müsabaka bitti. Antalya boksörlerin havlu atışı gibi attı havluyu... Antalya'nın direnci kırıldı bu golle birlikte. Eto'o'nun bir pozisyonu var ama onda da Fabri başarılıydı. Beşiktaş, geçen sezon çok sert Şampiyonlar Ligi maçları oynamıştı... Lig rekabetiyle birlikte fiziksel ve mental olarak daha fazla hırpalandı Beşiktaş. İki yıl üst üste şampiyon olan takımda hem fiziksel hem mental yorgunluk olabilir. Ben mental yorgunluğu hissediyorum Beşiktaş'ta. Fakat Şenol Güneş'in otoriter ve sürekli isteyen duruşu takımı diri tutuyor. Beşiktaş, lige en kötü hazırlanan takımdı. Çin seyahati, Avrupa'daki hazırlık maçları, zaten geç ve yıpratıcı biten ligi, üzerine de Süper Kupa maçıyla başladığını hesaplarsak yorgunluğunu görmek zor değil. Quaresma'nın reaksiyonları da devam ediyor.
Beşiktaş'ın rotasyona en çok ihtiyaç duyduğu yıl bu yıldır. Şenol hoca kullanabilirse eğer bu rotasyonun genişliği ve derinliği, Beşiktaş'ı götürür diye düşünüyorum ama... Beşiktaş 24-25 kişilik güçlü bir rotasyona sahip. Tolga milli kaleci. Gökhan Milli Takım sağ beki. Sol bekte Adriano... Stoperler Medel ile Mitrovic. Göbekte Tolgay ve Necip ikilisi. Kanatlarda Premier Lig'e gitmiş Gökhan ve Lens, ileri uçtaysa Negredo ve Pektemek. Sayamadığımız oyuncular bile var. Gayet iyi bir kadro ve düşünün, bunların hiçbiri dün 11'de başlamadı.
Büyük takımlara bakacak olursak Beşiktaş iki duran top, Fenerbahçe bir duran top ve bir de ofsayt gol...Açıkçası hakemler de berbat başladı. Ayağı kırıldı Traore'nin, atmadı Durica'yı Hüseyin Göçek. Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı alakasız. Hakemler sınıfta kaldı. En son hakemlerden bahsederim yazılarımda ama onları nasıl es geçelim?
Eto'o konusunda Antalya ile Beşiktaş arasında başlayan bir kaos var. Ali Şafak Öztürk'ü 15 yaşından beri tanırım. Ailesini bilirim, İngiltere'de eğitim almıştır. Şafak Bey'in daha sakin olması lazım... Bu tür demeçler sıkıntılı demeçler... Yutkunacaksınız. Çok polemik içinde kaldı. Biraz dışarı çıkmalı buradan.
Son olarak bir parantez de Konya'ya 2 gol atan Burak Yılmaz'a açalım. İsteyerek severek geldiği kulübünde çok iyi bir başlangıç yaptı. Canı gönülden kutlarım.

***

LUCESCU EFENDİ BARİ ARASAYDI!
Milli Takım'ın başına Lucescu diye bir adam geliyor. Antrenörlüğünü bir kenara ayırıyorum. Önemli bir teknik adam... Operasyonla getirilen bir hoca. Bir kere bizim insanımıza saygı duymuyor. Canlı yayında Yıldırım Demirören şu yorumu yaptı: "31'inde Pazartesi, biz Lucescu'yu aradık. Galatasaray'la anlaşamadık. Ben sahada olmak istiyorum." Sonra da anlaşıyorlar. 1'inde ise Dursun Bey gidiyor. Lucescu Efendi, Galatasaray Başkanı'na "Gelmeyin" demiyor. Ali Dürüst Bey de bile bile Lucescu için gid-i yor. Lucescu, sen Galatasaray'la alay edemezsin. Dünya Kupası'na gitmesek ne olur, hayat mı bitiyor? Federasyon Başkanı gizlice anlaşıyor, sonra Dursun Özbek'i ayağına getiriyor. "Çok sağ olun, ben sportif direktörlük yapmak istemiyorum" diyemiyor musun telefon açıp? Hangi ahlak buna el veriyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA