Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Cezayı neye göre vereceksiniz?

1- Kanuna göre mi? 2- Vicdana göre mi? 3- Konjonktüre göre mi? 4- Baskıya göre mi?

Beşiktaş-Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a gördüğü kart sonrası küfür eden Caner Erkin görüntülerle PFDK'ya sevk edildi. Cezası bugün görüşülecek herhalde. Caner'in küfür ettiği bildiğimiz kadarıyla hakem raporunda yok, temsilci raporunda ve gözlemci raporunda da yer almıyor. Ama görüntü ile sevki yapıldı. Peki cezayı neye göre vereceksiniz? Çünkü bugüne kadar bir standardınız yok!
Mayıs 2015'te Fenerbahçeli Meireles, elini şortunun içine sokup Galatasaraylı Sabri'ye hakaret ettiği için görüntüyle sevk edildi, 4 maç ceza aldı.
13 Ekim 2013'te Galatasaray-Karabükspor maçında hakem Muhittin Gürses'e orta parmak işareti yapan LuaLua, görüntü ile sevk edilip 12 bin TL para cezası alıyor. Bu hareketi raporuna yazmadığı için hakem bir yıl görev alamadı.
20 Mayıs 2011'de Beşiktaş maçında Galatasaraylı Felipe Melo'nun beliyle ileri geri yaptığı hareket görüntü ile sevk edildi bir maç ceza aldı.
Rize'de Başakşehirli futbolcular görüntü ile sevk edildi, Volkan Babacan görüntülerden bir maç, Yalçın Ayhan görüntülerden 5 maç aldı.
5 Şubat 2017'de oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında rakip taraftara dil çıkaran ve 41. maddeden sevk edilen Van Persie, 3 maç ceza aldı, Tahkim Kurulu 1'e indirdi. Talisca'nın orta parmak hareketi görüntüyle sevk oldu, 1 maç ceza geldi.
Volkan Demirel'in kameraya yansıyan küfürü sevk edilmedi. Şenol Hoca hakeme hakaretten bir maç ceza aldı ama görüntüden sevk edilmedi.
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel'in, Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Oğuzhan'ın, rakibe yaptıkları orta parmak işaretleri için sevk olmadı.
Beşiktaş-F.Bahçe maçında Van Persie şorta elini sokmasına ve görüntüye rağmen sevk edilmedi.
Bir de Kayserispor-Osmanlıspor maçında Fırat Aydınus ile Turgay arasındaki küfürler var ki bu görüntüler için de sevke gerek görülmedi.
Caner Erkin'in küfrü raporlarda yok… TV görüntüsü ile sevkten ceza alacak mı? Ki her görüntülü sevke ceza çıkmamış… Görüntülere göre ceza alacaksa bu ne olacak? Çünkü bugüne kadar görüntülü sevklerde de bir standart yok. Merak ediyorum cezayı uygularken, 1- Kanun mu, 2- Vicdan mı, 3- Konjonktür mü 4- Dışardan baskı mı var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA