Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şenol Güneş her şeyi istiyor!

Çok zordur Avrupa ile birlikte lige adapte olmak. Şenol Güneş her şeyi isteyen bir teknik adam. Çarşamba'dan pazara çok fazla rotasyon yapma şansı da olmadı. Ama oyuncu grubunun kendisine iyi bakmak zorunda olması da Avrupa'yı avantaj haline getirebilir. Bir de Galatasaray'ın galibiyetinin ardından Başakşehir'in de kazanması Beşiktaş için maçı olmazsa olmaz hale getirdi. Zaten Güneş de kontrollü oyundan çok 4 forvetli, Babel-Talisca-Quaresma-Cenk ile ofansif bir anlayışla çıktı maça.
İki maçın teknik adam açısından bir farkı da vardı. Monaco maçında Güneş'in Talisca'yı kesmesinin tek sebebi 1 puanın yetmesi idi. O maçta Oğuzhan-Tolgay-Atiba ile oynadı Güneş. Bu maçta ise Galatasaray ve Başakşehir'in kazanması ile 'Benim puan kaybına hiç tahammülüm yok' dedi ve öyle çıktı maça. Bugün ligdeki takımlara baktığımızda yüzde 70'i ofansif oynamaya çalışıyor. Göztepe kendi sahasında çok gol yese de gerçek bir deplasman. Muazzam bir taraftarı var. Ayrıca zemine de alışıklar. Beşiktaş ilk kez bu zeminde oynadı hatta idman bile yapamadılar. Zeminde problem yaşadılar. Sonuçta ofansif oynayan bir Göztepe'ye karşı zaten hücum anlayışı olan Beşiktaş önemli bir galibiyet aldı ve 'Bu işte varım' dedi. Galatasaray'dan bir deplasman fazlası var Beşiktaş'ın. Beşiktaş 6 deplasmana çıktı Galatasaray 5 tane. Şimdi milli arada bazı futbolcular dinlenme fırsatı bulacak. Bu büyük bir fırsat.
Ama Beşiktaş mental yorgunluğu atmış bu önemli. Geride kalan 11 haftaya baktığımızda, bir kaç maç haricinde takımın oyun içindeki coşkusundan, isteğinden, top rakipteyken davranışından bu belli oluyor.
Sonuçta Beşiktaş ilk 6 dakikada yemediği golle, geri düşmeyerek attığı golle rahatladı ve 3-0'a kadar bir sürü de pozisyon buldu.
Hüseyin Göçek maçı şahane götürüyordu ama sonlarda hata yaptı. Bence Atiba'nın çektiği Traore'nin pozisyonu penaltıydı. Ardından Talisca'nın pozisyonu geldi. Düşmesi için hiçbir sebep yok. Bu da kırmızı karttı. Ayrıca Beşiktaş'ın yediği gol de ofsayt...Bu üç pozisyon birden her şeyi götürdü ve görmediği pozisyona kırmızı kart gösterdi. İzleyin o pozisyona faul bile vermedi. Aslında pozisyon faul ama kırmızı kart değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA