Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Gangnam Style!

Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu maçını ilk yarıda ortaya koyduğu iyi futbol ve bulduğu gollerle rahat kazandı. Siyah- Beyazlı oyuncuların performansına değinmeden önce sezon başında 4-4-2'yle başlayan ve 4-2-3-1'le devam eden sistemin son maçlarda 4-1-4-1'e dönüş yaptığının altını çizelim. Giderek gelişen bu sistemin Beşiktaş'ın hücum etkinliğini artırdığını, formu artan oyuncularla birlikte daha güçlü bir görüntü verdiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda ve yazılarda da değindiğimiz gibi Fernandes- Oğuzhan ikilisinin uyumuna kanatlarda Olcay ve Holosko'nun da katılmasıyla birlikte hücum hattındaki gelişim, skorlara da yansımaya başladı. Holosko ve Oğuzhan'ın birlikte 3. gol sonrası Gangnam Style Dansı'nı yapması, değişen takım havasının görülmesi açısından önemli.
Eğer hırslı ve çalışkan Almeida da şu yakaladığı pozisyonları kaçırma durumundan sıyrılsa bu değişimi daha fazla görebiliriz. Elazığspor maçından sonra Süper Lig'de İnönü'de ilk kez kazanmasında sahanın yıldızı Holosko kadar Fernandes, Oğuzhan, Olcay, Ersan ve Kaptan Necip'in de katkısı büyük.

Önde basmak şart
Beşiktaş'ı bu 4-1-4-1 sistemde sıkıntıya sokan ve sokabilecek tek nokta orta sahada verilen boşluklar. Defans oyunu biraz geride karşıladığı ve risk almadığı için takım oyunu rakip alana yıkmakta zorlanıyor. Bu durumda Beşiktaş ya oyunda geride kalıyor ya da orta sahada boşluklar veriyor.
Dün Necip müthiş bir mücadele örneği sergileyerek bu koridoru tek başına kapatmaya çalıştı ve başardı.
Ancak her zaman bu kadar güçlü ve şanslı olmayabilir. Çözümü ya defansın biraz daha ileri çıkarak mesafeyi kapatması, ya da kontratak futbolunu andıran bir görüntüde yetenekli hücum hattıyla işlerin yürütülmesi. Bizce yakışanı defans dörtlüsünün biraz daha öne yanaşması..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA