Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Radikal değişiklik

Feda söylemiyle girilen sezonda, VEDA'ya hazırlanan İnönü Stadı'nda Beşiktaş taraftarı dün Ordu maçında muhteşem bir VEFA gösterdi. Şampiyonluk yarışında erkenden kulvar dışı kalınmasına rağmen tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftar mevcut duruma tezat muhteşem performansa imza attı. İnsan atmosferi canlı yaşayınca "Bu taraftar daha iyi takım ve çok daha futbolu hak ediyor" demekten kendini alamıyor. Beşiktaş'taki geleceği tartışılan Samet Aybaba, can derdine düşmüş Ordu karşısına radikal denilebilecek değişikliklerle çıktı.
Niang, Mustafa, Dentinho, Olcay, Fernandes'i aynı anda 11'de sürmesinin yanında 4-2-3- 1'e alışık dizilişini 4-1-4-1'e çevirmesi ilginç bir denemeydi.
Ancak Niang'ı son adam yapıp, Mustafa'yı ileri dörtlünün soluna koyan Samet Aybaba'nın, sezon başından bu yana solda oynayan Olcay'ı içeri, Fernandes'in yanına, Dentinho'yu da sağ kanada çekmesi radikal tercihlerdi. Bir o kadar da riskli tercihlerdi aynı zamanda kendisi için.
Orduspor'un bu kadar ofansif gücü yüksek ama defansif gücü düşük bir takım karşısında pozisyon bulması kaçınılmazdı. 25 dakikada biri direkten dönen 3 pozisyon buldu Orduspor. Bu fırsatları değerlendirebilse İnönü'yü karıştırabilirdi. İkinci yarı Oğuzhan'ın oyuna girmesi Olcay'ın yeniden sola kayması siyah-beyazlıların takım kalitesini artırdı. İşin trajikomik tarafı sonlara doğru oyuna aldığı Erkan Kaş gibi gençleri daha verimli kullansa ve riskleri alabilseydi Aybaba kazandığı bir maç ardından "İstifa sesleriyle" belki İnönü'yü terk etmeyecekti. Beşiktaş taraftarı CEFA çekiyor, FEDA diyor, dün olduğu gibi VEFA da gösteriyor olabilir. Ancak maç bitimi protokolün önünde olan yakışıksız olaylar bir o kadar da camianın GERGİN olduğunu da bizlere hatırlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA