Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Usain Bolt Tolga Zengin!

Türkiye'nin beklediği Bursaspor- Beşiktaş maçının 64. dakikası... Tribünlerde sessizlik, sahada sevinç yumağı... O an adeta donmuş fotoğrafın ortasından üzerinde kırmızılarıyla depara kalkmış Usain Bolt gibi biri geçiyor! Beşiktaş'ın 1 numarası Tolga Zengin...
100 metrelik deparı Escude'nin attığı üçüncü golün sevincini arkadaşlarıyla paylaşabilmek adına atıyor. Beşiktaş'ın değişen yüzünü, futbolcuların içinde bulunduğu kazanma hırsını ve coşkusunu, aslında en güzel bu depar özetliyor. Tolga'nın bu cesareti takımın duygusal bütünlüğüne vurgu yapması kadar, taktik zenginliğine de dikkat çekiyor. 100 metrelik sevinç deparı, Fernandes'in ortasında topu rakip ceza alanında topu kafayla indiren son adamın Sivok, golü atanın Escude olduğu gerçeğine de vurgu yapıyor.
Filmi başa sarıyoruz! 15. dakikada Biliç'in stoperler Sivok ve Escude'ye "Korner ve duran toplarda rakip sahasına gidin" bağrışları gözümüzün önüne geliyor. Duygusal bütünlüğü taktik zenginliği zaferi getiriyor.
Bursa'nın maçtan önce Beşiktaş'a meydan okuması kendi ölçeğinde mantıklıydı. Ancak bir şeyi hesaplamamışlardı. Biliç'in takımının paslaşmadaki becerisinin yanı sıra fiziksel olarak dirençli bir takım olduğu gerçeğini... Atiba'nın öndeki, Motta'nın soldaki beklentilerin üzerindeki performansına Belluchi'nin yokluğu da eklenince maçın hakimi Beşiktaş oldu. Sahanın en iyilerinden Olcay, Gökhan ve Almeida daha becerikli olabilseler Beşiktaş tarihi farka gidebilirdi.
Özet: Beşiktaş 4 dörtlük performansını 4'te dört galibiyetle süsledi ve Galatasaray'a meydan okudu.

MAÇIN ADAMI: TOMAS Sivok

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA