Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sahada isim yok, yürek var!

Beşiktaşlı taraftarlar arasında sosyal medyada sıra dışı görüntülere karşı 'Bizde sakat çok!' diye bir ironi var. Yanılmıyorsam bu olay İbrahim Üzülmez'in 100. yılda Ali Sami Yen'de sağ ayakla attığı galibiyet golünden sonra yaşadığı çılgınca sevinciyle başlamıştı. Beşiktaş son yıllarda çok çılgınlık gördü. Taraftarın değimiyle çok "sakat gördü"...
Ancak tarihinin hiçbir döneminde bu kadar olumsuz olayı ve sakatlığı bir arada görmedi. Dün sabah sakatlanan Oğuzhan'ın da kadrodan çıkarılmasıyla 11 ve 18 oluşturamayan Beşiktaş şöyle bir görüntüyle karşılaştı.
-A2'den Ufuk ve Ümit kadroya alındı.
-Süper Lig'de 335 gündür forma şansı bulamayan Uğur Boral ilk kez 11'de çıktı. Yine Süper Lig'de İsmail'in 588, Mustafa'nın ise tam 124 gün sonra ilk kez 11'de sahaya çıkması da cabası!
-Kulüpten açıklanan kadroda yer almayan ve sakat olduğu söylenen Gökhan Töre'nin oynatılmasındaki çelişki de başka bir yazı konusu..

90 dakika boyunca savaştılar

Elazığ 10 maçlık yenilgi serisinin ardından ligde Antalya'yı yenmenin, kupada Karabük'ü elemenin moraliyle geldi. Eksik Beşiktaş'ı devirmenin planını yapıyordu. Ancak İsmailli-Uğurlu Beşiktaş sadece Okan Buruk'u değil herkesi şaşırttı. Öncelikle İsmail ve Uğur'u mücadelelerinden dolayı kutluyorum.
Beşiktaş takım olarak son haftalarda göremediğimiz bir şeyi başardı. 90 dakika savaştı. Bu değişimin birinci nedeni kesinlikle Veli'nin dönmüş olması... Veli'siz takımın enerjisi 45'ten sonra bitiyor. O varken öndekiler daha az yoruluyor. Veli'ye Necip eşlik etti. Sahanın yıldızı diye baktığımızda Necip'le Olcay'ı birbirinde ayırmak zor. İki futbolcunun koşuları, pasları ve oyunu her yerinde forsa etmesi farklı galibiyetin anahtarı oldu.
Maçın en önemli mesajı şuydu: Sahada yüreğiyle mücadele ettikten sonra ne Barış Şimşek'in kural hatası, ne düdükleriyle maça tesir eden hakemler, ne ardı arkası gelmeyen cezalar, ne de sakatlıklar Beşiktaş'ı bu yarışın dışına itmeye yetmez...

MAÇIN ADAMLARI:
NECİP VE OLCAY

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA