Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Deplasmanda oynasa şampiyon

Sezon başı Beşiktaş yönetimine bir öneride bulunmuştum. G.Saray ve F.Bahçe'nin nezaketi unutup, ezeli rakiplerine kapılarını kapattığı günlerdi. Hem gazetemde, hem sosyal medya aracılığıyla "Beşiktaş yeni stadı yapılırken Anadolu'ya açılmalı. Maçlarını İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Diyarbakır, hatta Van gibi futbola susamış şehirlerde oynamalı. Hem o şehrin kalbini kazanır hem de dolu tribünlere oynardı.
Ümraniye
Nevzat Demir'den Olimpiyat'a iki saate yakın gidildiği bir İstanbul ortamında Sabiha Gökçen'den yurdumun her köşesine aynı sürede gidilebilme şansına rağmen teknik kadro tarafından uygun görülmedi.
Beşiktaş, Olimpiyat ile Kasımpaşa arasında telef oldu. Büyük kayıplar yaşadı. Bunu ben söylemiyorum istatistikler söylüyor. Beşiktaş Süper Lig'de 21 maçta 42 puan toplayarak F.Bahçe'nin arkasından 2. sırada. İçerde oynadığı 10 maçta 21 puan, deplasmanda 11 maçta 21 puan topladı. Buna karşın lider F.Bahçe'nin iç sahada 29 puana ulaşırken dış sahada 18 puan toplayabildi. İç sahada 26 puanla G.Saray ve 27 puanla Sivas'ın durumu farklı değil. Deplasmanda sadece 15 puan toplayan G.Saray'ın ve 9 puan toplayan Sivas'ın ilk dördü paylaşması önümüze şunu koyuyor.

DIŞ SAHADA ŞAMPİYON KARTAL

Beşiktaş 21 puanla en iyi deplasman takımı. Ancak iç sahada 5. sırada.. Beşiktaş fazladan 6 puan toplasa bugün liderdi. Beşiktaş'ın deplasman maçlarının lideri olduğu bir durumda iç sahadaki performansı şampiyonluğunda belirleyici olacak. O zaman şu çıkarımda bulunabiliriz: Beşiktaş bu haliyle bütün maçlarını deplasmanda oynasa şampiyon olur. G.Saray maçı da bir deplasman ve istatistikler, kamuoyunun aksine Beşiktaş'ı favori gösteriyor. Galibiyeti Beşiktaş'a yakın, beraberliği daha düşük ihtimal görüyorum...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA