Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Road to home!

"ROAD TO BRAZİL" diyor Honduras... Beş milyonluk nüfusuyla sırtını Pasifik Okyanusu'na dayamış bu küçük Güney Amerika ülkesi 2010'dan sonra 2014 Dünya Kupası'na da katılacak. Ancak futbolcularımız da sahada, "Bu Honduras Brezilya'ya gidiyor, biz gidemiyoruz öyle mi?" sorusunu kendilerine sormuştur.
Honduras'ın ritm yakalamış hali buysa Brezilya'da averaj takımı olur. Honduras'ın, yarışmacı bir motivasyonu olmayan Türkiye'yi yenmesi, yenemese de zorlaması doğal görülebilirdi. Ancak olağan baskının dışında dengelerin çok bozulmadığı bir ilk 45 dakikanın ardından, sistem değişikliğine cevap veremeyip ikinci yarı yenilen bir Dünya Kupası takımı izledik.
Terim ise solda İshak'ı görme, sağda Tarık'tan Gökhan'a alternatif oluşturma ve 19'luk Ozan Tufan'ı Türk futboluna farklı bir mevkide, ön libero olarak kazandırma gayreti içindeydi. Terim, 2. yarıda Gökhan Gönül'ü sağ beke alıp Tarık'ı bir de önde görmek istedi. Sol bek İshak'ın önüne de Caner'i koydu. İlerde de Mevlüt-Mustafa ile 4-4-2 sistemine döndü... Aynı sistemde oynayan Honduras bu değişikliklerle orta saha hakimiyetini de kaybetti ve oyun lehimize döndü. Teknik Direktör Suarez bu sistem değişikliğine cevap veremedi. Bu değişikliklerle beklenen gol de Mevlüt Erdinç'ten geldi. Asisti İshak'ın yapması ayrı bir güzellikti. Mevlüt'ün asistiyle gelen Caner'in golü çok stratejikti.
Sözün özü; Türkiye Fatih Terim'le kazanmayı alışkanlık haline getirmeye başladı ancak 3 turnuvadır pas geçen Türkiye'nin şampiyonalara katılmayı alışkanlık hale getirmesi en büyük temennimiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA