Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Bursa oynadı Beşiktaş ...

Bursa öyle bir tempo, öyle bir baskı ile başladı ki Türkiye'nin en dirençli takımlarından birinin başını döndürdüler, nefesini kestirdiler.
Futbolun en basit kurallarından biri defanstan topu uzaklaştırırken veyahut çıkarırken topu kontrolünde tutabilmektir. Beşiktaş ilk yarıda neredeyse defanstan her uzaklaştırdıkları topu Bursasporlu oyunculara geri teslim ettiler. Ne Beşiktaş'ın top tutması gereken orta sahası, ne topu saklaması gereken Demba Ba'sı bu basit futbol kuralını yerine getiremeyince baskıyı kıramadılar. Şenol Güneş'in defans oyuncularını sürekli çizgiyi ilerde kurmaları yönünde uyarılarıda eklenince doğal olarak topun ve oyunun mutlak hakimi Bursaspor oldu. Ancak ev sahibi takım son paslarda ve son vuruşlarda isabet sağlayamayınca bu baskılı ve etkili oyununu golle taçlandıramadı.
Bunun iki nedeni var. Fransa 2. Ligi'nden gelen genç oyuncu Bakambu dinamizmi, hırsı ile maçın adamı olmaya hazırken belki heyecanı, biraz da tecrübesizliği nedeniyle gol fırsatlarını değerlendiremedi. İkincisi Fernandao'nun son vuruşlardaki eksikliği ve dağınıklığıda bunda pay sahibiydi.
Biliç takımın topa sahip olma ve top tutma yüzdesini yüksetmek için Oğuzhan'ın yerine Sosa'yı aldı. Tespiti doğru ama ilk yarının bitimine 3 dakika kala yapılan bu değişiklik bence hataydı. Civelli'nin Demba Ba'ya yapışık oynadığı bir ortamda yıldız golcünün kenara kaçıp boşalan alanlara Gökhan ve Olcay'ın değerlendirmesi gerekiyordu.
Bunu ilk 60 dakika tam olarak gerçekleştiremediler. Ancak son 30. dakikada Beşiktaş Bursa'nın direncinin kırılmasıyla Olcay, Gökhan ve Sosa ile sahneye çıktı. İlk 70 dakikada tek şutu olmayan Beşiktaş art arda pozisyonlar buldu. Olcay ve Gökhan'ın tecrübesi bu anlarda ön plana çıkarken Olcay 87'de Bursa adına Bakambu'nun yapadığını yapıp topu filelere bıraktı. Biliç'in sahaya girmesi de, Atınç'ın girmesi de skoru korumaya yönelikti.
Genel itibariyle Bursa'nın daha iyi oynadığı ve Beşiktaş'ın kazandığı maçtan çıkarılacak iki ders var. Bursa maç kazanmak istiyorsa hücum ve gol sorununu çözmeli. Beşiktaş ise bu oyun kurgusunu değiştirmez ve geliştirmezse daha çok ecel terleri dökeceğini bilmeli..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA