Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Çifte standart!

Türkiye'de hakemlerin yorum farkları ve kararları kimilerini güldürecek, kimilerini çileden çıkaracak seviyede... Mete Kalkavan işini iyi yapmadığı için, sarı kartı gösteremediği için Selçuk cezalı duruma düşmedi, sahaya çıktı. Halis Özkahya uydurma bir penaltı pozisyonu sonrası zorlama bir 'çizgiye basma' kartıyla Atiba cezalı. Sahada yok. Soğuk hava, rüzgar ve yoğun yağış da eklenince Atibalar'ın Selçuklar'ın önemi daha da arttı. Üstüne üstlük bu ülkenin yetiştirdiği en başarılı ve kariyerli hakem Cüneyt Çakır Veli'nin 3 kişi arasından Sneijder'in yüzünü elinin tersiyle itişine direk kırmızı kart çıkardı. Cüneyt hocam bari sen yapma... Sen bu ülkede en çok inandığım, sevdiğim hakemlerin başındasın. Derbilerde -ki senin yönettiklerin de var- değil kırmızı sarı kart, hiç kart bile çıkartılmayan yüzlerce pozisyon var. Daha son Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Meireles ve Emre'nin, Veli'yi boğazlaması, ağzını sağa sola ayırması bu ülkede standart derbi pozisyonu kabul edilip sarı bile gösterilmemişken sen Veli'nin Sneijder'e dokunuşuna direkt kırmızı çıkardın. Burak'ın başında yaptığı etkileme hareketleri bile Veli'nin hareketinden hakemlik ve Türk futbolu için daha tehlikeli! Bu madalyonun bir yüzü..
Diğer yüzünde de Beşiktaş takımının tecrübesizliği ve iş bilmezliği var. Beşiktaşlı oyuncuların artık şunu kabul etmesi, öğrenmesi gerek. Ya da birilerinin öğretmesi: Senin yaptığın her hareket kusurlu hareket kapsamında değerlendiriliyor. En küçük kusurun en şiddetli şekilde cezalandırılıyor. O zaman ona göre oyna, çizgiye basma, rakibinin yüzünü itme. Bu hataları yapma...
Israrla bu fotoğraftan oyuncular ders almıyorsa orada başka bir sorun var demektir. İkincisi: Beşiktaş yorgun. Erken sezona başladıkları için bir ay önceki dinamizmlerinden uzaklar. Dün çok da iyi oynamadılar. Atiba oynasa, Veli o kartı görmese Beşiktaş kazanabilir, en kötü berabere bitirebilirdi. Beşiktaş dün çok şey kaybetti ama şampiyonluk yarışının içinde sonuna kadar olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA