Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sivasspor oynadı Beşiktaş kazandı

Sergen Yalçın sonuçlanmayan atakların ardından kollarını açarak kulübesine döndü, "20 kez gittik, bir gol atamadık. Bir kez geldiler golü buldular! Bu nasıl iş arkadaş!" diye bağırdı. Sivasspor-Beşiktaş mücadelesinin özeti buydu.
Beşiktaş'ın Liverpool maçı öncesi Eskişehir'de yaşadığı gerilim ve düzensizliğin ikinci versiyonu Sivas'ta sergilendi. İlk 45 dakika kazanmayı daha çok isteyen, bunun için savaşan takım ev sahibiydi. Beşiktaş orta sahası ve hücum hattı, topu ayakta tutmayı başaramadı. Sivas'ın sağlı-sollu bindirmeleri ve Beşiktaş ceza sahasındaki karambolleri golle sonuçlanmadı. Bu pozisyonların ortak özelliği cepheden, yan önden bindirmelerdi. Kanatlara inilip ters ortalar yapılabilse sağlam duran Beşiktaş'ın defans bloğu kırılabilirdi. Beşiktaş, ilk yarı Necip'in ayağından uzun bir topla Atiba'nın ince bir vuruşuyla golü buldu. İlk atak ilk ve tek gol pozisyonu yani!
İkinci yarı Sivas için daha hazindi. 20'ye yakın net atak geliştirdi. 10'a yakın pozisyon buldu. Şutları ya defanstan ya Cenk'ten hatta 90+4'te üst direkten döndü.. Beşiktaş'ın sezon başından bu yana en çok zorlandığı, baskı gördüğü ve zaman zaman aciz duruma düştüğü bir maçtı. Demba Ba'nın 72'de kaçırdığı pozisyon ve son dakikalardaki kontralar haricinde Beşiktaş'ın maçı kazanmak için ürettiği fazla bir değer yoktu. Sivas saldırdı, Beşiktaş golü attı. Ev sahibi galibiyeti hak etti, misafir takım kazandı.
Cenk, Serdar, Necip, Ersan ve Opare'nin gole geçit vermeyerek devleştiği maçta Sergen Yalçın'ın da niye gol atamadıklarının cevabını bulması gerekiyor... Beşiktaş adına bu maç felaket! Eminim ki Brugge karşısına bu şekilde dağınık ve oyun kimliğinden uzak çıkmayacaklardır. Çıkarlarsa kanımca Brugge Sivas kadar beceriksiz olmayacaktır!

En yüksek not 8
Atiba

En düşük not 4
Demba Ba

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA