Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Demirören'in bileği bükülmez

TFF seçimlerine Yıldırım Demirören, Haluk Ulusoy, Duygun Yarsuvat'la "aday adaylığını" açıkladı. Hayırlı olsun dileklerimizi iletirken ilk olarak seçim aritmetiğine bakalım. Seçimde 299 üyeden 2'si düştüğü için 297 üye oy kullanacak. Bunlar; 126 Süper Lig, 36 PTT 1. Lig, 36 Spor Toto 2. Lig ve 99 diğer unsurlar şeklinde paylaşım var.
Seçimde aday adaylarının, aday olup salona girebilmesi için her birinin en az 61 imza toplaması gerekiyor. Bu imzaların listelerde mükerrer olmama şartı var. Mükerrer isimlerin oy kullanma hakkı düşüyor. Bu yüzden Divan tarafından işleme koymadan önce mükerrer imzacılara, "Tek liste seç. Aksi takdirde oy kullanamazsın" uyarısı yapıldığı daha önceki kongrelerden biliniyor.
TFF Başkanı ve yeniden aday adayı olan Yıldırım Demirören şu ana kadar 297 üyeden 235'inin imzasını topladı. Geriye kalan 62 kişi arasında Trabzonspor gibi "kararsız" duranlar dahil bir grup kalıyor. Burada imzasını 235'in arasına atmış olanların Haluk Ulusoy'un listesine de atmış olma ihtimali var. Ulusoy, 61 imzayı almadan bu işe soyunmaz. Ama bence emin olamadığı şey, kendisine imza atmış olanların karşıya da imza atmış olabilceği. Bu 24 Haziran gecesi büyük oranda netleşir. Ancak tecrübelerimizle sabittir ki genelde imza sahipleri son tercihini güçlü ve iktidarda olandan yana kullanır... Şu görüntüde 3 aday adayının aynı anda salona girmesi mümkün değil. Ya Ulusoy kırılacak ya Yarsuvat. İkisinin birlikte kırılıp salon dışı kalma ihtimali de var.

HER AÇIDAN ÇOK GÜÇLÜ

Yarsuvat'ın çıkışı G.Saray'ın elini rahatlattı. Çünkü G.Saray bu sayede daha önceden imza attıkları Demirören'le, üyelik ve gönül bağı olan Ulusoy'un arasında sıkışmıştı. Demirören de bu çıkıştan rahatsız değil. G.Saray'ın geçen seferki gibi kavganın dışında, tarafsız görüntü vermesi 61 hesabı yapan Ulusoy'un oylarını vurabilir. Burada altının çizilmesi gereken nokta, G.Saray'ın 20-25 kişilik bir oya tesir edebildiği gerçeği olması.
24 akşamı ihtimal o ki ya Ulusoy çekilecek ya da şansı daha az olan Yarsuvat elenecek. Ancak ikisinin de aynı anda 61'i bulamama ihtimali var. Bu risk, Yarsuvat tek başına 61'i bulamayacağı için ve G.Saray'ın pozisyonundan dolayı Ulusoy lehine de çekilmesi beklenmediği için 24 Haziran gecesi Ulusoy tamamen ya da Yarsuvat lehine çekilebilir.
Kongrenin özeti; Haluk Ulusoy da Duygun Yarsuvat da ne yaparsa yapsın Yıldırım Demirören tavandan tabana, her açıdan çok güçlü olduğu için onun bileğini bükebilecek rakip yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA