Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kartal’ın iki yüzü

Beşiktaş, Başkent'te beklediğinin ötesinde bir G.Birliği buldu. İlk yarı şaşırdı, daraldı, sarsıldı ve sahadan 1-0 geride ayrıldı. Mehmet Özdilek rakibine iyi çalışmış... Maça 4-1-4-1 başlayan Beşiktaş'ın önce orta sahasını çökertti. Atiba'nın önünde topu ileri geri taşıyacak Sosa ve Quaresma'yı Djelma ve Skulason ile etkisiz hale getirdi. Bu ikiliden kaçanlar için Doğa süpürücü olarak devreye girdi.
Beşiktaş orta sahada topun kontrolünü eline alamayınca ve oyunu başarılı bir şekilde kanatlara da yıkamayınca inisiyatif G.Birliği'nin eline geçti. Evsahibi takım sağlı sollu baskı kurdu. Bu cesaretinin karşılığını da Ahmet Oğuz'un ortasında El Kabir'in baskısında Tosic'in kendi kalesine gönderdiği ters kafa golüyle aldı.
Şenol Güneş ikinci yarıya vasat Quaresma ve Olcay'ı çıkarıp Cenk ve Necip'i alarak ve sistemi 4-4-2'ye çevirerek girdi.
Gençlerbirliği'nin planını bozdu. Soyunma odasına Doğa ile tartışarak giren Gökhan Töre'nin gergin döneceği tahmin edilirken bütün takım agresif döndü. Belli ki içerde ateşleyici konuşmalar olmuş!
Beşiktaş'ı uzun süredir böyle kolektif bir agresiflik içinde görmedim. Takım olma ve mağlubiyete tepki verme adına olumlu görülebilir. Ancak bazen keskin sirke küpüne zarar verebilir.
Güneş'in devre arası dokunuşuyla Beşiktaş farklı kimlik kazandı.
Siyah- Beyazlı oyuncular biraz daha sakin, biraz daha şanslı olabilseler galip gelebilirlerdi.
İkinci yarıdaki mücadeleden dolayı takımını tebrik eden teknik direktör Şenol Güneş, ilk yarı yeteri kadar koşmayan, savaşmayan takımınım muhakemesini de yapacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA