Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

En büyük yıldız Şenol Güneş!

Güneş'in kriz yönetimini anlamak için dünkü Töre kararını iyi okumak gerek.

Vizyon sahibi, iyi bir teknik direktör için en büyük şans elinde alternatifli kaliteli bir oyuncu grubunun olmasıdır.
Teknik direktörde tecrübe ve kalite eksikse yıldızlarla bezenmiş kadro yüz akı değil kabusu haline dönebilir. İşte teknik adamlar arasındaki kalite farkı bu dönemlerde ortaya çıkar. Krizleri idare edebilmek işin püf noktasıdır. Şenol Güneş'in eline yönetim böyle bir kadro verdi. O Güneş, bu kadroyla ilk yarıyı 2 derbi galibiyeti ve liderlikle noktaladı.
Güneş'in kriz ve yıldız yönetimini anlamak için dün geceki Konya maçındaki Gökhan Töre kararını iyi okumak gerekir. Galatasaray maçında galibiyet golünü atan Töre'yi Osmanlı maçında kenarda tutup Olcay'dan vazgeçmedi. 2 gündür Töre'ye "Linç kampanyası" yapıldığını görünce "Çık kendini ifade et" fırsatı verdi. Töre golünü atıp iç huzura erene kadar bekleyip sahanın iyilerinden Quaresma'yı çıkarıp Olcay'ı sahaya sürdü... Mesaj netti; "Bu takımda herkes yıldız ve benim adaletime güveneceksiniz."
Adalet bazen geç tecelli eder. Quaresma'nın nazlı çıkışına aldırmayan Olcay girer girmez Gomez'e yaptığı ince ara pasıyla Güneş'i onurlandırdı. Oğuzhan, Gomez'in dört dörtlük oyunu derken Töre'nin yerine giren Kerim'in de oyun ve katkı sağlaması Güneş'in YILDIZLARI ve her takımda olabilecek KRİZLERİ yönetme becerisinin altını çizdi. Beşiktaş'ın şansı iyi 11 kadar sonradan oyuna giren Kerim, Cenk, Olcay-Gökhan gibi kaliteli oyuncular. Bu oyuncuları başka bir takıma, mesela G.Saray'a versen şampiyonluk potasına sokarlar. Ancak bu kadro ve hoca Beşiktaş'ta. Bu kaliteli oyun devam ederse ilk yarı liderliği getiren bu ekip şampiyonluğu da getirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA