Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

İlaç gibi açılış

Beşiktaş'ın golcüsü yok, sağ beki yok. Sağ açıkta oynattığı genç Hasic ilk kez Süper Lig maçına çıkıyor. Sol açığı N'Koudou sakat, sağdan devşirme Boyd'u ters ayak oynatıyor. Yetmemiş maça Kovid 19 testi pozitif çıkan teknik direktörü Sergen Yalçın'dan yoksun çıkıyor.
Başkan Ahmet Nur Çebi'ye maçtan önce '0-0'a razı mısın?' deseniz muhtemelen "Olur, 1-0 ise çok güzel olur" derdi. Maç 3-1 Beşiktaş'ın zaferiyle bitti. İşin ilginç yanı Beşiktaş 7 kez geldi, 3 şut attı, maçı 3-1 aldı. İlk yarı Beşiktaş top kontrolünü Trabzon'a bıraktı. Ancak tatlı sert oynayan ev sahibi oyunu yönlendirecek, rakibini zorlayacak bir baskı ya da alıştığımız büyük takım oyun karakterini koyamadı. İki takımın da ideal golcüleri yoktu. Ekuban markajdan kaçmak için sürekli yana ve geriye döndü. Aynı şekilde Larin gerisindeki üçlüyle koordinasyonu sağlamadı. Boyd'un golü maçın kırılma anıydı. İlk yarıda hakem Ali Şansalan'ın Beşiktaş lehine vermediği penaltı tam bir hakem standartsızlığı. Rize-F.Bahçe maçındaki penaltıyı veriyorsan bu el çarpmasını da vereceksin.
Şansalan, Atiba'nın ceza alanı içinde topa hamle yapması Flavio tarafından engellediği için penaltıyı verdi. Bizce ilk vermediği pozisyonun etkisiyle penaltıda kararlı davrandı. Beşiktaş'ta Boyd ve Lens'in skor üretmesi ne kadar önemli bir kazanımsa, Trabzonspor için de o kadar önemli bir uyarı. Bu defans hattı ve defansif orta sahada sıkıntı var. Sosa, Novak ve Sörloth'un gitmesi, Pereira'nın yokluğu sadece kalite eksikliğini değil sahada lider eksikliğini de hissettirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA