Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Güzel oyun kazanır

Beşiktaş sezon başından bu yana ofansif ve güzel oyunun bayraktarlığını yaptı. Ancak Trabzonspor ve özellikle Antalyaspor maçlarında 'Önemli olan skordur' diyerek defans futbolunun limitlerini zorlayanlar kamuoyu tarafından takdir gördüler ve görüyorlar. "Kazanmak için her kötü oyun mübahtır" anlayışı ülke futbolunda hakim olursa ofansif ve güzel futbolu tercih edenler cezalandırılacak. Onlarla birlikte Türk futbolu da kaybedecek. Beşiktaş son 2 haftada 5 puan kaybetse de güzel oyunu yaşatmaya devam ediyor.
N'Sakala'nın kırmızı kartı sorumsuzluk örneğiydi. Ancak Necip'in de sol beke kaydığı bir ortamda yokluğu çok hissedilmedi. Bu da onun için esaslı bir ders!
Halis Özkahya ve VAR 54'te Welinton'un ceza sahası içinde kafa vururken çekilmesini es geçti. VAR'a gitse penaltıyı verebilirdi. 62'de Aboubakar seri çalımlarla rakiplerini geçti, son vuruşunu yaparken Abdülkerim'in son anda keserek muhteşem bir golü engellemesi, siyah-beyazlıların kazanma arzusunun net göstergesiydi.
Sergen Yalçın 70'te Ljajic'in yerine Atiba, Aboubakar'ın yerine N'Koudou'yu alarak doğru yaptı. Aboubakar yorgundu, Larin daha diri.
73'te Larin'in yetişemediği opsiyonda çizgiye inip ortalayan Rosier'nin bu deparları ve felsefesi altyapılarda örnek olarak izlettirilmeli. O Rosier, 73 dakika 10 kişi oynayan takımda sağdan bindirip golü atan ve Beşiktaş'a zaferi getiren adam. Rosier'nin golü önemli çünkü ofansif futbolun en güzel meyvesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA