Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Adrian ve Onur

Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor, kolektif açıdan Süper Lig'in en yetersiz takımlarından bir tanesi. Çünkü 2-0 öne geçtikten sonra Eskişehirspor'un girdiği sayısız gol pozisyonu var. Eğer kaleci Onur gününde olmasa ya da çok kritik pozisyonlarda mükemmel kurtarışlar yapmasa dünkü maçın skoru herhalde Trabzonspor lehine bitmezdi.
Zorlu geçmesi gereken bir maç; ama Trabzonspor, Eskişehirspor'un orta alanda hücuma çıkarken kaptırdığı topta Adrian, Henrique ve Halil'le 1-0 öne geçti. Ardından yine Alper'in hatasından Adrian ile iki farklı skoru yakaladı. 2-0'dan sonra Trabzonspor oyunu kendi alanında kabul etti. Eskişehirspor, topa daha fazla sahip olan takım. Özellikle Trabzonspor'un sağ kenarından Dede ve Erkan Zengin ile atak girişimleriyle gol pozisyonları ürettiler. Adrian ilk yarıda takımı adına ofansif anlamda en fazla katkı yapan oyuncuydu. Attığı golün yanı sıra hücumu yönlendiren isim oldu.

İLERİDE UYUMSUZLAR
Trabzonspor'un kendi alanında oyunu kabul ettiği anlarda, rakipten kapılan toplar var. Karşı atak yaparken rakip Eskişehirspor'un az adamla yakalandığı anlarda bile hücumdaki Henrique, Olcan ve Halil arasındaki uyumsuzluk farkın artmamasının en büyük nedeniydi. Olcan çabuk futbolcu ama oyun görüşü istenilen düzeyde değil. Özellikle ikinci yarıda öyle pozisyonlar var ki, bu pozisyonların golle neticelendirilmesi gerekirdi.
Bu maçta alınan 3 puan kupa için iyi bir başlangıç. Ama oyunun genel yapısını göz önüne getirdiğimizde Pazar günü Trabzonspor'un kendi sahasında oynayacağı Galatasaray maçında işinin hiç de kolay olmayacağını söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA