Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sıkıntılar var...

İlk 10 dakikada G.Antep iki pozisyonda Onur'a takılmasa Trabzon maça geride başlayabilirdi. Bu kötü start nasıl aşıldı?
Tolunay Kafkas'ın oynatmak istediği sistem çıkardığı 11 ile doğru orantılı değil. Kafkas rakip alanda oynama düşüncesini takıma getirmek istiyor. Fakat önde pivot olarak kullandığı Halil bu iş için son derece zor. Neden Vittek gibi top saklama becerisi olan ve sırtı kaleye dönük oynamasını bilen oyuncu İstanbul BŞB'e verildi? Savunmayı da orta sahaya yakın çizgi halinde kurduğunuz zaman ki; göbekte Mustafa Yumlu ve Emerson gibi ağır oyuncularınız varsa G.Antep gibi bir takım karşısında bile gol pozisyonları vermemeniz olası değil.

Trabzonspor Kafkas'ın gelişiyle nasıl bu kadar rahat kazandı?
Maçın ilk 20 dakikası korku filmi gibiydi. Adrian'ın attığı golden sonra bile ikinci gole kadar ki bölümde yine özellikle hücumda pozisyon üretmede sorunlar yaşandı. İkinci ve üçüncü gollerden sonra G.Antep oyun disiplininden tamamen uzaklaştı. Skor da böyle ortaya çıktı.

Kafkas, Cech ve Emerson'u defansta kullanıp Serkan Balcı'yı daha önde kullandı. Bu skorda bu sistemin katkısı var mı?
Serkan, orta sahada G.Antep ataklarını ilk karşılayan oyuncu görünümündeydi. Çıktığı ana kadar gerçekten çok iyi mücadele etti. Özellikle ilk yarıda kritik iki G.Antep atağını önleme becerisi gösterdi. Emerson hiçbir zaman savunmanın göbeğinde oynayabilecek oyuncu değil. Önündeki oyuncuya uzak oynamanın dışında savunma oyuncusu değil!

G.Antepspor küme düşme hattından uzak kalabilir mi?
Dünkü görüntüleriyle bu hiç de kolay değil. Çünkü özellikle savunmada bireysel anlamda büyük hatalar yapıyorlar. Bir de dünkü maçta teknik adam Hikmet Karaman'ın da önemli yanlışları olduğu düşüncesindeyim. Çünkü Trabzonspor bütün atak girişimlerini G.Antepspor'un sağ kenarından gerçekleştirdi. Fakat Karaman bu bölgeyi güçlendirmeyi hiç düşünmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA