Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Aydınus formsuz!

Trabzonspor, ilk yarıda farklı bir skor yakalayarak çok rahat soyunma odasının yolunu bulacağı bir maçta, ikinci yarıdan önce Akçay'ın oyuncu değişiklikleri yanlışı ve sonrasında hakem Fırat Aydınus'un hatalı kararları sonucunda bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Sivasspor'un takım savunması yok denecek kadar az.
Önde oynayan dört oyuncunun top rakibe geçtiği anda işleri tamamen bitiyor.
Savunması ise her Trabzon atağında çizgi halinde kaldı. Ve savunmanın göbeğinde oynayan iki oyuncusu da sık sık pozisyon yanlışı yaptı ve çok ağırlar. Böyle bir takıma karşı ilk yarıda Trabzonspor'un kaleci ile karşı karşıya kaldığı iki gol pozisyonu var. İlkinde Malouda topa vurmakta geç kaldı.
İkincisinde ise Henrique, Olcan'a pas vermesi gerekirken topu kaleciye nişanladı.
Orta alanda bir kez daha görüldü ki Malouda oynadığı yerde çok etkisiz. Bana göre kenarda şans verilse takıma daha fazla katkı yapacak. Malouda'nın, Zokora'nın önünde oynaması, Adrian'ın da veriminin düşmesine neden oluyor. Bu yüzden Adrian top alabilmek için geriye sıkça geldi ve önde etkili olamadı. Bir başka gerçek var ki şu an Trabzon'da kaleye direkt gidebilecek tek oyuncu Yusuf ama ilk yarıda topla çok az buluşturuldu.

KIRMIZI AĞIR BİR KARARDI
İkinci yarı ise oyuna damgasını vuran isim Mustafa Akçay oldu. Çünkü rakip savunmayı rahatsız eden Henrique'nin oyundan çıkartılarak yerine bir orta saha oyuncusu olan Abdulkadir'in alınması bana göre büyük yanlıştı. Bir de Adrian gibi topla buluştuğunda etkili bir ismi öne tek oyuncu olarak düşünmek bir başka yanlış. Yumlu'nun bana göre çok ağır bir kararla oyun dışı kalmasıyla oyunda dengeler tamamen değişti.
Trabzonspor aşırı telaş ve panik içerisinde olduğu için Sivasspor, Trabzonspor ceza alanı içerisinde daha rahat pozisyonlar bulmaya başladı.
Fakat onlar da sonucu değiştirecek beceriyi gösteremedi. Fırat Aydınus ise çok formsuzdu. Verdiği faullerin birçoğu hatalı. İlk yarıda Sivassporlu Kadir'in ikinci sarı karttan atılması gerekiyordu, es geçti. Mustafa Yumlu'ya gösterdiği kırmızı kart da gerçekten çok ağırdı.

MAÇIN ADAMI:
YOK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA