Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Üç puanı Onur kazandırdı

İlk yarı sonunda önümdeki notlara baktım. Kayseri Erciyesspor topa daha fazla sahip olan takım. Korner atışlarında uzak ara önde. Gol pozisyonlarında ise Trabzonspor attığı golden başka serbest vuruştan Olcan'ın direkten dönen topu var. Kayseri Erciyesspor'un ise 3 net gol pozisyonu var. Yani bu sezon her maçta gördüğümüz aynı film. Eğer ilk yarıda Trabzonspor kalesinde Onur yine her zamanki performansını sahaya yansıtmasa sonuç çok farklı olurdu. Erciyessporlu Vleminckx'in iki şutunu mükemmel reflekslerle önledi. Sanırım uzun yıllardır bir sezonda hiçbir kaleci Onur gibi takımına katkı yapmadı. Adeta Trabzon'a üç puanı tek başına kazandırdı. İlk yarıda Trabzonspor'da Onur'a yardımcı olan defansta Mustafa Yumlu, orta sahada Colman ve önde Olcan'ı sayabiliriz. Orta sahada Soner ise tam bir hayal kırıklığıydı. Ne savunmaya yardımcı oldu ne de karşı alanda etkili olabildi. İkinci yarıda ise Soner'in yerine Adrian oyuna alındı. Adrian sola, Malouda ve Soner'in oynadığı bölgeye geldi. Yine ilk yarıda olduğu gibi Kayseri Erciyesspor rakip alanda daha fazla görünen takım oldu ama Malouda'nın enteresan golünden sonra Yasin ile kendilerini ümitlendiren golü buldular.
Trabzonspor Henrique'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Olcan'a attırdığı golle çok kritik 3 puanı alan takım oldu.

KADRO DARLIĞI VAR

Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor'un en büyük sorunu, kadro darlığı ve oyuna giren bazı oyuncuların motivasyonunun düşük olması.
Örneğin Adrian ikinci yarı oyunda hiçbir şey üretmedi ve bana göre takımını 10 kişi oynattı. Bu sezon başından beri Süper Lig ve Avrupa maçlarına bakıldığında Trabzon ligin en fazla maç yapan takımı. Kadro darlığı rotasyon yapma olasılığı vermediği için aynı oyunculara çok fazla yük biniyor. Ocak ayı bu gerçeği görerek iyi değerlendirilmeli.

MAÇIN ADAMI:
ONUR KIVRAK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA