Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yine aynı senaryo!

Önce bir gerçeği belirtelim:
Bu sezon Trabzonspor'un kazandığı 29 puanda kaleci Onur'un payı çok fazla... En az beş maçı tek başına kazandırdı. Aynen dün olduğu gibi.. Özellikle maçın ikinci yarısında Rizespor'un baskı kurduğu anlarda en az dört net gol pozisyonunu önleyerek maçın berabere bitmesini sağlayan isim oldu.
Bilindiği gibi Rizespor ligde 13 haftadır galibiyeti olmayan bir takım.
Trabzonspor ise deplasmanlarda aldığı 5 puanla ligin deplasmanlarda en az puan alan takımlarından biri. Rizespor maça arzulu, istekli başladı. İlk yarıda orta alanda ayağa pas yaparak özellikle Trabzonspor'un sol kenarından geliştirdiği ataklar var. Fakat top üçüncü bölgeye geldiği zaman final pası yetersizlikleri pozisyon üretmelerini engelledi. Trabzonspor her zaman olduğu gibi oyunu yine kendi alanında kabul etti. Rizespor'un çok adamla geldiği anlarda kaptırdığı toplar sonucunda geri dönüşlerde sorunları fazla olduğu için Trabzonspor, rakibine göre ilk yarıda daha fazla gol pozisyonu üreten takım olarak göründü. Üç net gol pozisyonu var. Orta sahada Adrian ve Malouda oyuna yeterli katkı vermeyen isimlerdi. Bu da Trabzonspor'un karşı kalede daha etkin olmamasının en büyük nedeniydi.
İkinci yarı ise Trabzonspor için bir kabus gibiydi. Rizespor üstünlüğü eline geçirdi. Önde Olcan dışında oyuna katkısı olan bir başka oyuncu yoktu. Mustafa Akçay'ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikleri bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. Çünkü orta saha direnci tamamen düşen bir takıma geri dönüşlerde sorunlu olan Özer'i tercih etmek bana göre büyük bir hataydı.
Hakem Özkalfa Trabzon ceza sahası önünde Bosingwa'nın kolu açık değilken eline çarpan top için serbest vuruş verdi. Ama, Rize ceza alanında Silvestre'nin kolu tamamen açıkken eline çarpan topa nedense penaltı veremedi.

MAÇIN ADAMI:
ONUR KIVRAK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA