Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Gruba puanla başlamak önemli!

Trabzonspor bugün gruplardaki ilk maçına çıkıyor. Maç için ne düşünüyorsunuz?
Trabzonspor, yeni hocası, yeni oyuncuları ile Avrupa macerasına bugün 'merhaba' diyor. Bu tür maçlarda önemli olan gruptan çıkmak olduğu için, rakiplerinizle yapacağınız maçlarda, en az beraberlikle dönmeniz gerekmektedir.
Oyun planlarınızı bu gerçeği düşünerek yapmak daha akılcı bir yaklaşım.
Tabii ki böylesi zorlu bir deplasmandan alacağınız üç puan ise sizin için çok daha değerli olur. Gruba üç puanla başlamak ilerleyen maçlar için çok önem kazanır.
Trabzonspor'un Avrupa arenasına zaferle başlaması için Halilhodzic ve öğrencileri nasıl bir plan yapmalı?
Vahid Halilhodzic'in, takımda oynattığı sistemi aşağı yukarı aynı. Bunu son maçlarda net olarak gördük. Brezilya'da düzünlenen Dünya Kupası'nda Cezayir Milli Takımı'nda sahaya yansıttığı düzeni, Trabzonspor'da yerleştirmeye çalışıyor. Bu oyun stilini takımda görmek istiyor. Öncelikli düşünce tarzı, rakibe topu verdiğiniz zaman, çabuk ve süratli bir biçimde topun arkasına geçmek. Top sizde iken karşı ataklarda ise öne oynama ve pozisyon alma. Bu maçta da Halilhodzic ve talebelerinden büyük olasılıkla göreceğimiz oyun anlayışı bu olacak.
Cardozo'nun durumu maç saatinde belli olacak. Maç eksiğine rağmen Cardozo ile başlamak doğru bir karar mı?
Bana göre Cardozo'nun 11'de tercih edilmemesi daha doğru.
Çünkü deneyimli oyuncunun maç ve idman eksiği var. Bu bir futbolcu için çok önemli bir konu. Bana göre Halilhodzic'in Paraguaylı oyuncuyu, maçın ilerleyen dakikalarında, maçın gidişatına göre tercih etmesi daha doğru olur.
Böyle bir müsabakada maç ritmini bulmak çok kolay bir şey değil.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA