Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Alves ibreyi Aslan'a çevirdi

Öyle bir maç ki, iki ayrı devre olarak yorumlamamız gerekir. Maçın ilk yarısında, oyunda üstünlüğü olan ve daha fazla topa hakim olan takım Fenerbahçe'ydi. Galatasaray ise son yıllarda kendi sahasında oynadığı Fenerbahçe maçlarında görmediğimiz bir oyun anlayışı içerisinde... Oyunu tamamen kendi alanında kabul eden iki pası bir arada yapma becerisinden uzak, sadece Fenerbahçe'yi karşılamayı düşünen bir takım görünümünde. Özellikle orta alanda büyük bir yetersizlik var. Çünkü Fenerbahçe bu alanda beş oyuncu bulundurmasına rağmen Galatasaray'da orta alanda Dzemaili oyunda hiç yok. Sneijder ve Olcan kenarlarda kaldığı için Selçuk ve Melo'yu da düşündüğümüzde, F.Bahçe lehine 5'e 2'lik bir görüntü ortaya çıktı. Bir de Sneijder'in bulunduğu sol kenardan, bu oyuncu geri dönüşlerde yetersiz olduğu için Gökhan Gönül, sıkça boş alanda topla buluştu. Eğer F.Bahçe ilk yarıda final paslarında gerekli yeterlilikte olsa ya da önde görev verilen Emenike daha becerikli olsa çok rahat öne geçme şansı yakalayabilirlerdi.
İkinci yarıda ise oyuna daha atak başlayan taraf Galatasaray'dı. Volkan, Sneijder'in şutunu kurtardıktan sonra Alves, hiç yapılmayacak bir faulle kırmızı kart gördü ve ibre bir anda Galatasaray'a döndü.
Alves için bir paragraf açmak gerektiği düşüncesindeyim. Bizler yıllardır özellikle yabancı oyuncular konusunda büyük yanlışlıklar yapıyoruz.
Ya da bir başka deyişle, yabancı oyunculara çok fazla değer veriyoruz. Acaba bu yabancı oyuncular bizim verdiğimiz değeri hak ediyorlar mı? İşte dünkü Alves ve Emenike... Bana göre Fenerbahçe'nin dünkü yenilgisinde başrolde olan iki isim.
İlk yarının silik ismi Sneijder'in, Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra sonucu tayin eden iki mükemmel vuruşuyla Galatasaray, kendisine büyük moral kazandıracak üç puanı alan takım oldu.
Yalnız bu yenilgi sonrası Fenerbahçe cephesinde konuşulan isim ise herhalde hiç gereği yokken kırmızı gören Alves olacaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA