Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kazanma azmi

Metalist grupta puanı olmayan takım... Dün de ortaya koydukları oyunla bir kez daha görüldü ki ne savunmada ne de hücumda gerekli yeterlilikleri yok. Böyle bir takıma karşı Ersun Yanal'ın çıkardığı 11, bunu bir puan maçından çok hazırlık maçı gibi düşündüğünü gösterdi!
Önde Yatabare ve Cardozo bu iki oyuncuyu destekleyen Waris, 3'lü savunma ve orta alanda daha kalabalık olmayı düşünen bir oyun formatı. Eğer ikili forvet düşünceniz varsa mutlak kenar ataklarını iyi organize etmeniz gerekmektedir. Her iki kenardan da rakip savunmanın dengesini bozarak çizgiye inme ve pozisyon üretme hemen hemen hiç yok. Ersun Yanal, Yusuf'tan bir Caner yaratma düşüncesi içinde. Fakat Yusuf, Caner'in özelliklerine sahip bir oyuncu değil.
İlk yarıda pozisyon üretmekten uzak, duran toplardan başka golü yakalama şansınızın olmadığı bir ortam vardı ve atılan gol de duran toptan geldi. Bir de eğer elinizde Mehmet Ekici gibi oyunda adam eksilten ve ofansif anlamda katkı yüzdesi yüksek ve her şeyden önemlisi uzaktan topa vurma yeteneği olan bir oyuncunuz varsa sahaya çıkardığınız 11'de öndeki ikilinin arkasında Waris değil Mehmet Ekici olur.
İkinci yarı Waris sol kenara daha yakın oynamaya başladı. Mehmet Ekici rakip ceza alanında ilk yarıya göre topla daha yakın yerlerde buluşmaya başladı. Fakat Metalist gibi hücumda organize olamayan bir takımdan yedikleri gol de savunmanın çok büyük hatası vardı. Yenilen golden sonra Mehmet Ekici ve Sefa ile gelen iki gol gruptan çıkmayı garantilemeyi sağladı. Medjani'nin atılmasıyla 10 kişi kalmalarına rağmen takım olarak gösterdikleri mücadele ve kazanma azmi bundan sonraki karşılaşmalar için önemli bir gösterge olsa gerek. Ersun Yanal geldikten sonra önce G.Saray maçı kazanıldı ardından da Metalist'ten istediği sonucu aldı. Fakat daha yüksek hedefler için istikrar olmazsa olmaz şarttır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA