Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Umut pompalaması

Süleyman Hurma'nın gelmesini nasıl karşılıyorsunuz?
Trabzonspor, limanı belli olmayan gemi gibi anlamsız bir şekilde dolanıyor ve her zaman olduğu gibi rüzgarlardan da medet umuyor. Bir gerçek var, liman belli olmalı. Yoksa bu kısır döngü her zaman olduğu gibi bundan sonra da sürer gider. Şu an sportif direktörlük konusunda bir adım atılarak yine gelecek sezon için umut pompalanmaya başlandı. Önce sportif direktörlük nedir bunu irdeleyelim.
Sportif direktör, genelde eski teknik direktör veya eski oyunculardan seçilir.
Çoğunlukla kulübün birikimlerinden faydalanmak istediği önemli spor adamlarıdır bunlar.
Teknik direktöre asist eder, yönetim kurulu ile köprü vaziyeti görür. Oyuncu izleme ekipleri ile ilişkiler kurar, bütçe ve altyapıya kafa yorar, genelde ise teknik direktör seçiminde de bulunur.
Bana göre teknik adam seçiminde de bulunmalıdır. Bilindiği gibi daha önce Trabzonspor'da Ünal Karaman, sportif direktör olarak göreve başladı. Fakat Şenol Güneş'in Teknik Direktör olmasıyla beraber görevi iptal oldu.
Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman tercihi doğru ama teknik adam seçimi Aykut Kocaman tarafından yapılmadığı için sorunlar baş gösterdi. Sportif direktör konusunda başarılı örnekler Avrupa'da çok fazla. Örneğin Dortmund'ta Michael Zorc. Zorc yıllarca Dortmund'ta futbol oynadıktan sonra sportif direktör oldu. Gelinen noktanın da en önemli bireyi.
Benim kişisel tercihim ise sportif direktörlüğe kendi içinden yetişmiş insan gücünün getirilmesi. Trabzonspor'da uzun yıllar futbol oynamış ve TFF'de 15 yıldan bu tarafa görev yapan, bütün genç oyuncuların gelişimleri konusunda bilgisi bulunan bir Güngör Şahinkaya neden hatırlanmaz veya neden hatırlanmak istemez.

Takımda yeni sezon öncesinde transfer hareketliliğinin sıkça yaşanacağı konuşuluyor.
Bunun kazanımları ve kaybettirdikleri neler olur?
Başkan ve yönetim kurulu geldikleri zaman daha farklı bir söylem ile göreve başladılar.
Önce kendi değerlerimizi kullanarak yeniden yapılanma şeklinde konuştular. Mustafa Akçay'ı göreve getirdiklerinden sonrası ise çalkantılı bir sezon, Hami Mandıralı sonrasında ise 9.sırada olan takım, ligi 4.olarak bitirdi. Bundan sonra ise yapılanlar büyük yanlışlarla dolu. Halilhodzic ile sezona başlamadan önce yönetim kurulu tarafından yapılan transferler var. Halilhodzic geldikten sonra ise bu oyuncular forma bile giymeden gönderildi. Ardından çok yüksek rakamlar verilerek yabancı oyuncular Trabzonspor kadrosuna katıldı. Yabancı oyuncu ile yapılan sözleşmeler yıllardır Trabzonspor'un başını ağrıtan ve büyük bir maddi yük getiren bir olgu. Hesapsız sadece günü kurtarma yolunda atılan bu adımlardan sonra alınan kötü sonuçlar sonrası Halilhodzic gönderildi ve Ersun Yanal geldi.
İlk yarı bittiği zaman liderle puan farkı 12 olmasına rağmen, Erkan Zengin'e, ki bu oyuncunun gelmeye niyeti yok, çok yüksek transfer rakamıyla kadrosuna katıldı. Şu an gelinen nokta ise tam bir hüsran, hem maddi hem de manevi yönden batağa doğru sürüklenen bir kulüp. Geçen sezon 21 futbolcu transfer edilmesine rağmen hala takımın yüzde 70'ini değiştirme düşünceniz varsa yönetimin ne denli beceriksiz olduğunu ortaya koyan en büyük gerçek olarak duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA