Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kötüler!

Moralsiz ve sıkıntılı bir süreçten geçen Trabzonspor için yeniden lige başlama maçıydı. Ama görünen o ki olmuyor, olamıyor... Oyun kalitesiyle ligin kaliteden en uzak takımlarından birisi. Nasıl bir strateji içerisinde olunacağını bilmeyen bir takım... Maçın başlarında Onur'un büyük hatasında Başakşehir öne geçtikten sonra oyunu istediği gibi yönlendiren bir takım... İlk yarı eğer Başakşehir girdiği pozisyonları değerlendirse farklı bir sonucun çıkması sürpriz olmazdı. Maç boyu her hattı ile sorunlarla dolu olan bir Trabzonspor vardı. Cavanda ve Constant sorumluluktan uzak, bulundukları bölgede her yerleşme hataları olan iki isim.. Arkalarına sıkça adam kaçırmakla birlikte, top ayaklarına geldiğinde ise inanılmaz pas hataları yaptılar. Aykut ve Douglas uyumsuz bir görüntü içerisinde... İki isim de Mehmet Batdal markajında başarısızlardı.
Orta alanda ise uzun bir aradan sonra 11'de şans bulan Ekici, etkin görüntüsünden uzak bir oyun ortaya koydu. Sorumluluk alması gereken ve hücumda top üçüncü bölgeye geldiği zaman final pası yapması gerekli pozisyonlardan hep uzak kaldı. Okay ve Mbia ise direnç gösteremedi. Rakipten top kapması gereken bu iki isim görevlerini yapamadılar. Top Başakşehir sahasına geçtiğinde gerek Mbia gerekse Okay, ceza alanına yakın yerlerde bulunmaları gereken ve rakipten dönen topları almaları gereken yerden uzakta kaldılar.
Başakşehir, 60'dan sonra 1-0'ı korumak adına, orta sahayı daha dirençli kılmak için iki oyuncu daha aldı oyuna... Şota'nın N'Doye'yi Cardozo'nun yanına ikinci oyuncu olarak soktuğu zaman çıkardığı oyuncu; Erkan Zengin... Ekici ve Özer gibi orta saha özellikli oyuncu ile kenardan Cardozo ve N'Doye istediği topları getiremezsiniz. Yapılacak hamle Yusuf'u alıp, kenardan getireceği toplarla sonucu değiştirmek olmalıydı. Trabzon için çok kötü geçen maçta son bir şans hakem tarafından verilmesine rağmen Cardozo penaltıyı gole çeviremedi ve haftalardır süren kötü gidiş sürdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA