Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sercan, Cavanda'yı perişan etti

Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde iki farklı öne geçmesine rağmen maçın sonucunda kendi kalesinde 4 gol görerek ikinci yarıya da kötü bir başlangıç yapan taraf Trabzonspor oldu. 2-0 öne geçtikten sonra ilk yarının sonuna kadar Bursaspor'un baskısını bir türlü kıramadılar. Bunun en önemli nedenlerinden birisi 2-0'dan sonra savunmayı kendi ceza alanı içerisinde kurma düşüncesi ve orta sahada Aytaç ve Okay'ın da savunmanın içine girerek oynamaya çalışmalarıydı.
Bir de bana göre Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyunda doğru bir hamle yaptı. Sercan, Necid'i destekleyen oyuncuydu ama daha sonra onu çizgiye aldıktan sonra oyunun kaderini belirleyen isim Sercan oldu. Topu aldığında Cavanda'yı çok güç durumlara düşürdü ve attığı golden başka penaltıyı da yaratan isim oldu. İlk yarıda çok baskı altında kalmalarına rağmen atak girişimlerinde Erkan, Mehmet Ekici, Marko Marin gibi oyuncular rakibi eksik yakaladıklarında final pasını yapabilseler farkı artırmaları işten bile değildi.
Bu maçta Mustafa Yumlu'yu Trabzonspor çok aradı dersek abartmış olmayız çünkü yerinde görev verilen Mbia, çok kötü bir performans ortaya koydu. Özellikle kenardan gelen toplarda adamını sıkça kaçırmanın yanında top kullanma yönünden de büyük hatalar içerisindeydi.
İkinci yarıda ise Trabzonspor oyunda topa daha fazla sahip olan takımdı. Bursaspor ise ilk yarıdaki baskılı oyundan uzak, daha çok karşı ataklarda golü bulmayı düşünen bir görüntüdeydi. Yenilen üçüncü gol de yine duran toptan geldi. Ardından yine bir kenardan gelen top ve savunmanın dengesiz yakalandığı bir an...
Her ne kadar Bursaspor ilk devredeki görüntüsünden uzak olup Hamza Hamzaoğlu geldikten sonra oyunda uyumlu görüntüler ortaya koysa da Trabzonspor gibi bir takımın iki farklı öne geçtikten sonra 4 gol (Onur'un yaptığı kurtarışlar hariç) yiyerek sahadan ayrılması hayli düşündürücü olsa gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA