Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Esteban'ın eliyle!

Ben bu yıl Sivasspor'un hiçbir deplasman karşılaşmasında bu kadar gol pozisyonuna girdiğini görmedim.

Üzüntümüz büyük. Yine terör; can kayıpları ve yaralılar. Elimizden ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilemekten başka bir şey gelmiyor. Böyle bir günde maç yorumu yapmak inanın çok zor. Ama ne yapalım işimiz bu...
Dünkü maçın Trabzonspor adına kahramanı kaleci Esteban ise maçın genel yapısı ortaya çıkar. Ben bu yıl Sivasspor'un hiçbir deplasman maçında bu kadar gol pozisyonuna girdiğini görmedim. Trabzonspor ise maçın 61. dakikasında Aytaç tarafından kaleye attığı ilk şutta golü bulan taraf oldu ve üç puanı aldı.
İşte futbol gerçekten tuhaf bir oyun...
Hami Mandıralı'nın sahaya sürdüğü 11'de oyuncu tercihlerinin sorunları beraberinde getirdiğini düşünüyorum.
Çünkü örneğin; Cavanda gibi savunmanın sağındaki oyuncudan, sağ kenarın önünde görev verdiğinizde, dünkü görüntüden fazla bir şey çıkmaz. 90 dakika boyunca da sahada hiçbir etkinliği yoktu. Orta alanda ise Okay ve Aytaç aynı özellikte oyuncular.. İkisi de çok ağır ve öne oynama düşünceleri yoktu. Bir de rakipten top kampa konusunda da yetersizlerdi.
Marin, Cardozo (Şu anki görüntüsü ilk 11 oyuncusu olmamalı) Erkan Zengin kendi aralarında uyumsuz ve top rakipteyken geri dönüşleri hemen hemen hiç yoktu. Bu yüzden Sivasspor topa daha fazla sahip oldu ve Aatıf Chahechouhe gibi teknik becerisi üst düzeyde olan oyuncunun geliştirdiği ataklarla da birçok gol pozisyonu üreten taraf oldu.
Oynanan oyun tatmin etmekten uzak olsa da alınan üç puan bundan sonraki haftalarda yapılacak maçlar Trabzonspor'a
daha rahat oynama olanağı verecektir. Burada parantez açmamız gereken bir nokta ise gelecek sezonun planlı, bugünden başlanarak yapılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA