Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yeni umutlar

Ligin ilk maçları zordur. Hele Trabzonspor gibi yeni bir kadro, yeni bir teknik adam bir de taraftardan yoksunsa bu zorluklar daha da artar. Maçı iki bölümde değerlendirmek gerekiyor. İlk yarısı ile ikinci yarısı arasında oyun anlamında büyük farklar var. İlk yarıda Trabzonspor oyunda istediklerini sahaya yansıtan bir takımdı.
İstekli, arzulu bir görüntü içerisindeydi.
Rakibi hataya zorlayarak kazandıkları toplar var. Final pasları yetersizliği ilk yarıda skoru artıramamalarının nedeniydi.
Orta alanda Okay temposunu artırmalı ve topu oyuna sokarken pas hatalarını asgari düzeyde yapmalı. Onazi attığı goller dışında ilk yarıda topla fazla buluşmamasına rağmen öne çıkan oyuncu oldu. Oyunu iki yönüyle oynayabilecek yeterlilikte. Bu sezon takıma önemli katkılar yapacağı düşüncesindeyim. Mehmet Ekici ise geçen yılki görüntüsünden uzak, daha fazla sorumluluk alan ve top rakipteyken mücadele eden arzusunu da sahaya yansıtan isimdi. İlk yarı hücum girişimlerinin büyük çoğunluğu sol kulvardan gerçekleşti.
Güray ve Castillo bu kulvarı olumlu kullandılar. Sağ kenar ise ilk yarı Trabzonspor'un en yetersiz bölgesi olarak göründü. İkinci yarıda Kasımpaşa'nın Castro ile değerlendiremediği mutlak gol pozisyonu var. İlk yarıya göre Kasımpaşa, Trabzonspor yarı alanında daha fazla gözüktü. Bunun en önemli nedeni önde yapılan top kayıpları ve orta alanda ilk yarıya göre fiziksel anlamda düşüşlerden kaynaklandı.
Ersun Yanal'ın yaptığı oyuncu değişikliği tercihi bana göre yanlıştı. Mustafa Akbaş'ın oyuna alınması doğru bir tercih, yalnız oyundan çıkan Castillo değil Yusuf Erdoğan olmalıydı.
Trabzonspor'un savunmasının henüz istenilen düzeyde olmadığı bir gerçek.
Özellikle savunmanın sağ kenarında sorunlar devam ediyor. Ortada yeni transfer Durica ve Uğur arasında da uyum sorunu var. Daha çabuk çıkan ve önde yetenekli olan takımlara karşı bu yetersizlikler Trabzonspor'un başına iş açar. Sonuçta ligin ilk maçını 3 puanla geçmek, lige iyi bir başlangıç yapmak yeni bir takım için doğaldır ki büyük bir önem taşıyor. Yalnız daha kompakt bir görüntü için Trabzonspor'a söylenecek söz zaman, zaman ve zaman...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA