Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

N’Doye girince...

Bu maçta Trabzonspor adına sevinilecek durum ise geriye düştüğü bir maçı lehine çevirmesiydi.

Maçın hemen başında Akhisar Olcan'la gole yaklaştı ancak kaleci Onur bu pozisyonda başarılıydı. Ardından sol kanattan Olcan'ın sürüklediği atak ve Trabzonspor savunmasının yerleşme hatası sonucunda Akhisar'ın golü geldi. Erken yenilen golden sonra Akhisar, orta sahasını savunmaya yakın kurdu ve kenarları iyi kapattı. Önde kaptırdıkları toplardan sonra ise geri dönüşlerde başarılıydılar.
Trabzonspor ise Onazi ve Okay'la kalabalık bir savunma anlayışı içinde olan Akhisar'a karşı yüksek topla Rodallega'yı buluşturma yanlışı içindeydi. Savunmanın iki kenarındaki isimleri Pereira ve Emmaunel Mas ofansif anlamda ortada gözükmediler. Olcay Şahan etkisiz, orta alanda hücum aksiyonlarında olması gereken Yusuf Yazıcı ise topla buluşamadığı için genellikle kenarlara gelerek top almaya çalıştı. Rodellega da ilk yarıda topla bir türlü buluşamadı. Trabzonspor, ilk yarıda duran top dışında gol pozisyonu üretemedi.
İkinci yarıda ise N'Doye'un oyuna girmesiyle çok daha farklı bir Trabzonspor vardı sahada. Senegalli forvet ikinci yarıda takımı adına çok önemli katkılar yaptı. Mükemmel attığı golden önce rakibi ekarte edişi de gerçekten güzeldi. 1-1'den sonra rakip alanda gol pozisyonları üreten ve rakibi baskı altında tutan Trabzonspor vardı. Olcay Şahan ve Castillo her iki kanattan da rakibi rahatsız eden atak girişimlerinde bulunan iki isim. Onazi ve Olcay rakipten dönen ikinci topları alarak tekrar hücum girişimlerine destek oldular.
Dame N'Doye'un oyuna girmesiyle rahatlayan Hugo Rodallega'nın yaptırdığı penaltıdan sonra 2-1 öne geçen taraf oldular. N'Doye'un attığı üçüncü golde ise Olcay Şahan'ın mükemmel pası vardı.
Bu maçta Trabzonspor adına sevinilecek durum ise geriye düştüğü bir maçı lehine çevirmesiydi. Bir büyük takıma yakışan mücadeleyi gösterdiler. Trabzonspor'un her geçen gün takım olma yolunda adım atması gelecek için büyük önem taşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA