Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Gerçek bir test oldu

Son üç haftaki görüntüsünden farklı bir Trabzonspor... Durica ve Okay'ın yokluğunda Medjani ve Bero görev aldı. Ayrıca son üç haftada yer verilmeyen Castillo 11'de sahaya çıktı. Ersun Yanal geçen haftaların aksine 4-1-4-1 oynattı. İlk yarı topun olduğu yerde çoğalan, rakibe baskı yapan, agresif ve rakipten kazandıkları toplarda hücum girişimleri yapan bir takım vardı sahada.
Onazi, orta alanda mücadele gücü yüksek ve rakipten fazla top kapan oyuncuydu. Castillo adam eksilten hareketleriyle Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan isimdi. Yusuf ise atakların başlangıcındaki kişiydi. Rakibi eksik yakaladıkları iki pozisyonda ise final pasını iyi yapamadıkları için öne geçme şansını kullanamadılar.
İkinci yarı yine önde baskı yapan ve rakibe oyun oynama olanağı vermeyen bir takım görüntüsündeydiler. Castillo'nun getirdiği topta N'Doye pozisyondan yararlanamadı ve ardından Yusuf'un şutu direkten döndü. 60. dakikadan sonra ise Başakşehir, topa daha fazla sahipti. Önde top kayıpları çoğaldı, dönüşlerde sorunlar baş gösterdi. Bu yüzden Başakşehir'in Visca ile girdiği iki net gol pozisyonu var.
Trabzon'un dün en yetersiz bölgesi ise savunmada Uğur, Medjani ve Mas'tı. Uğur, Medjani kademe anlayışlarında büyük hataların yanında, top kullanmada da çok fazla pas hatası yaptı. Oyunun son bölümlerinde ise Onur yüzde yüz gol pozisyonunu önledi ve ardından Pektemek'in kullanamadığı pozisyon ise Trabzonspor'un şansı oldu.

KENDİ OYUNCUSUNA HOŞGÖRÜSÜZ
Bu maçtan her iki takım da birer puanla yetinmek zorunda kaldı. Yalnız bu maçta bir konu üstünde durmalıyız. Ersun Yanal, Zeki Yavru ve Yusuf Erdoğan'ı oyuna almak adına hamle yapıyor, fakat Trabzonspor taraftarı aşırı tepki gösteriyor. Yazık... Bu iki oyuncu bu takımın altyapısından çıkan, ihtiyacı olduğu zaman hiçbir maddi çıkar beklemeden elinden geleni yapan ve mücadele eden iki isim. Bu takımın neden yıllardır başarılı olmadığı taraftarın dünkü anlamsız tepkisinde saklı.
Kendi içinden yetiştirdiği isimlere bu kadar hoşgörüsüz davranmanın anlamı ne yazık ki yok. Unutulmaması gereken; kendisini başarılı kılan yapıyı terk edip başka kulüpleri taklit eden Trabzonspor yıllardır bu taklidinde başarılı olamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA