Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Tanıyamadım

Dün sahada öyle bir Trabzonspor vardı ki, tanımak olası değil. İlk yarı skoruna Trabzon şükretmeli!

Ersun Yanal, geçen sezondan beri Trabzonspor'un yeni bir takım olduğunu, zamanla daha iyi olacağını her basın toplantısından sonra dile getirdi. Göztepe, Süper Lig'e yeni çıkan, geçen yılki 11'inden çok farklı, birbirini henüz tanımaya başlayan, yepyeni bir takım. Ama dün gördük ki Göztepe, takım olma yolunda Trabzonspor'a göre çok önde. Dün sahada öyle bir Trabzonspor vardı ki, tanımak olası değil. İlk yarı 2-2'lik skora, Trabzonspor şükretmeli! Göztepe'nin direkten dönün topu olmak üzere 4 net gol pozisyonu var. Savunmanın hali içler acısı... Durica ve Uğur, maç boyunca aralarındaki uyumsuzluktan, arkalarına Göztepeli Ghilas, rahatlıkla sarktı. Özellikle Durica, zamanlamada sorunlar yaşadığı için sık sık faul yapmak zorunda kaldı. Ayrıca ceza alanı içinde hiç gereği yokken bu yüzden rakibe penaltı ikram etti.
Kucka ve Okay, merkezde orta alanın önünde iki isim... Kucka, attığı golden başka bütün maç süresince inanılmaz pas hataları yapan isim. Okay ile savunmadan çıkarken kaptırdıkları toplar var. Göztepeli Tayfur'un attığı ilk golde, rakibini engellemesi gereken isim Okay'dı. Hücumda ise organize olamayan ve atakları sonlandıramayan bir yapı. Sağ kenarda Bongonda sahada hiç yoktu. Her şeyin Yusuf'tan beklenen bir yapı... Yusuf da top ayağına geldiği zaman 2-3 oyuncunun baskısı ile karşılaştığı için etkili olmadı. Ve gol pozisyonu üretmede çok yetersiz kaldılar.
Geçen sezondan beri yazdığımız yazılarda orta alan yetersizliğini öne çıkardık. Ve savunmanın önünde oynayan oyuncuların yana ve geriye pas tercihlerini kullanmalarının yanlışlığı üstünde durduk. Artık Okay- Kucka, Okay-Onazi ya da Onazi-Kucka gibi aynı özellikteki oyuncu tercihlerini değiştirmek zorunluluğu var. Yani bu oyunculardan birisi tercih edilmeli ve top size geçtiğinde öne oynamayı düşünen ve adam eksiltme özelliği olan bir oyuncunun gerekli olduğu gerçeği var. Yoksa orta alandan hücuma geçişlerde üretken bir yapıya kavuşma şansınız yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA