Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Önce birlik sonra bildiri!

Beşiktaş, yakın tarihin en önemli açıklamasını yaptı ve ezeli rakibi Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlaması için yalnızca kadın ve çocukların izleyebileceği maçın tüm taraftarlara açılması gerektiğini TFF'ye iletti. Bu açıklama Cuma günü çok tartışıldı. Beğenen oldu, beğenmeyen oldu. Herkesin fikrine, düşüncesine saygı duymak lazım.
Ben kendi fikrimi de ifade edeyim: TFF'nin organları bir karar vermiştir. Alınan karardan geri dönüş olmaz. Bunun yolu açılırsa yarın bir gün her kulüp böyle ya da buna benzer taleplerle TFF'nin kapısını çalar. Talimatlar her takım için eşit olmalıdır. Beşiktaş popülizm kokan bir çağrı yaptı.
Böyle önemli bir bildiri yayınlayan siyah-beyazlı kulüp kendi içinde bir birlik bütünlük sağlayamaması da çok ilginçti. Çünkü kulübün Genel Sekreteri Metin Albayrak'ın "Bu açıklamanın altında yönetim kurulunun imzası yok. İçime sindiremedim" sözleri çok dikkat çekiciydi. Tabi çok seslilik güzel bir şey. Fakat siz tüm Türkiye'nin dikkatini çeken tarihi bir çağrı yapıyorsanız bu bildirinin altında da tüm yönetim kurulunun imzasının olması gerekir. Bakın taraftarlar önceki gün hentbol ve basketbol maçlarında Fikret Orman'a "Fenerbahçe'ye başkan ol" diye tepki gösterdiler dün de Sivas'ta Orman'ı istifaya çağırdılar. Taraftarın bu tepkisi şık olmamıştır. Kulübü için yoğun mesai harcayan Orman bunu haketmedi.
Ama daha önce de özellikle Ronaldinho'nun transferi gündeme geldiğinde her yöneticiden ayrı bir ses çıkıyor ve kamuoyuna farklı farklı açıklamalar yapılıyordu. Beşiktaş yönetimi kendi içinde bir sorun yaşıyor bu apaçık ortada. Bu durum hem kulübe, hem takıma, hem de taraftara zarar verir. Ki hafta içinde üzücü bir olay daha yaşandı. Takımın 7 futbolcusu ölümden döndü. Bir magandanın kurşunları az kalsın can alıyordu. İşin en acı tarafı da kulübün basın sorumlusunun olayın içinde yer almasıydı.
Can İpekçi istifa etti. Doğrusu da buydu. Şimdi Beşiktaş Şampiyonlar Ligi için çok şanslı bir durumda. Gelin görün ki ortada bir birlik yok, hedefe odaklanmak yok. Biliç'in soyunma odasında F.Bahçe maçı sonrasında dediği gibi, "12 puan için yaşayın. Hepimiz kazanalım"... Beşiktaş kazanmalı, kazanmak için de yaşamanın ötesinde tek parça olmalı... F.Bahçe'yi daha sonra düşünür!

Beşiktaş Yönetimi, kendi içinde bir sorun yaşıyor. Bu apaçık bir şekilde ortada.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA